fbpx

Me kõik asume jaanuari alguses toimuva iga-aastase olmeelektroonikamessi CES ajal jälgima suurimates tehnikaalaste uudiseportaalides ilmuvaid artikleid. Seda ikka selleks, et olla kursis sellega, mida huvitavat ettevõtted käesoleval aastal või tulevikus meile toovad. Käesolevas artiklis heidame pilgu Razeri esitletud seadmetele.

Seekord oli elektroonikatootja rahvale tutvustamiseks välja pannud kaks prototüüpi: Project Valerie ja Project Ariana. Tänu viimasele pälvis Razer oma seitsmenda „Best of CES“ tiitli. Uurime lähemalt, mida antud tooted endast täpsemalt ette kujutavad.

Project Ariana

project ariana

Project Ariana on omanäolise projektori prototüüp, mis likvideerib arvutimonitori poolt seatud raamid, kuvades mängumaailma kujutise seinale. Tegu on nutika seadmega, mis rakendab Razer Chroma valgustussüsteemi, lasersensoreid ja 4K lahutusvõimega video projekteerimisemisel kasutavat tehnoloogiat, et tuua mängumaailm eluruumi seinale. Seejuures oskab projektor arvestada ruumis olevate objektidega ning kuvab pildi ainult sinna, kus pind on vaba. Tulemuseks on VR-sarnane mängukogemus, kus ruumisein muutub osaks virtuaalsest maailmast. Selleks, et seinale kuvatav pilt mängijat ei segaks, on see kergelt hägusaks tehtud. Korraliku helikvaliteedi eest vastutab koostöös THX-iga loodud  5.1 helisüsteem.

project-ariana-room-view

Razer plaanib tulla tavatarbijale mõeldud Chroma projektoriga turule juba käesoleva aasta lõpus.

Project Valerie

valerie

Project Valerie on sülearvuti prototüüp, mille kaanes peituvad kaks lisamonitori, nii et korraga on arvutil kolm 17-tollist 4K lahutusvõimega monitori. Võib arvata, et kolme massiivse ekraaniga sülearvuti peab olema väga jäme, kuid Razeril õnnestus mahutada nii monitorid kui ülejäänud komponendid 3,8 cm paksusesse korpusesse.

Mänguritele suunatud arvutile omaselt on Valerie’l ka võimas raud: 32 GB jagu operatiivmälu, graafikakaardiks on Nvidia GTX 1080 ning protsessoriks Intel Core i7. Arvuti komponente jahutatakse aurukambriga, mis on kasutuses ka Razer Blade sülearvutite seerias. Blade Pro arvutile omaselt on ka Valerie’l meeldivalt klõbisev mehaaniliste lülititega klaviatuur.

Ei ole teada, kas ja millal Razer antud tootega turule kavatseb tulla, ent see ei tähendaks, et Project Valerie pole juba tavakasutajateni jõudnud – üks pikanäpumees suutis CES-ilt minema jalutada tervelt kahe prototüübiga…