fbpx

2016 oli  videomängumaastikul üüratult hea aasta. Teoseid, mida oleks soovinud mängida oli nii palju, et kõigi jaoks ei olnud kahjuks piisavalt aega (see aga ei tähenda, et aega ei oleks saanud teha). Neid, mida sai mängitud, ei olnud küll palju, kuid nende sisu oli piisavalt võimas ja hea, et need ei läheks meelest. Loenduses välja toodud mängud on jäänud minu jaoks selliseks, mis kutsuvad pidevalt tagasi, et neid uuesti läbida, nende maailma avastada või siis lihtsalt mitmikmängu seiklema minna. Just sellised olid minu TOP 3 mängu eelmisel aastal:

Forza Horizon 3

Pean koheselt tunnistama, et see mäng haaras mind endasse väga tugevalt ja seda muidugi heas mõttes –  Forza Horizon 3 on minu jaoks aasta mäng 2016! 27. septemberil ilmunud mäng jõudis minuni juba järgmisel päeval ning esmane mulje oli vägagi muljetavaldav. Sissejuhatusvideo ja ka kõik muu oli lausa nii hämmastavalt hästi tehtud, et tõid lausa kananaha ihule. Arvestades seda, et tegu on originaalselt vaid Xboxi konsoolidele mõeldud mänguga, võis üsnagi rahule jääda ka selle arvutiversiooniga, kuigi tal olid (ja on jätkuvalt )ka omad vead. Forza pole mind endiselt ära tüüdanud ning satun tihti tagasi virtuaalsesse Austraaliasse, et maailma avastada, ringi kihutada ja mõelda, millise auto ma järgmiseks ära ostma või modifitseerima peaks.

forza5

Battlefield 1

Algselt ma kahtlesin selles mängus.  Uskusin, et tegu on järjekordse tüüpilise Battlefieldi nii-öelda „ümbernahastamisega“. Kuna aga mitmed teised Level1 kollektiivi liikmed mulle seda väga soovitasid, otsustasingi siiski selle mängu alla raha matta. Ütlen ausalt – ma pole vist kunagi saanud nii palju lõbu ühestki teisest Battlefieldi osast, kui sain sellest. Battlefield 1 oli hämmastavalt hästi optimiseeritud, lisaks oli mäng sujuv, kaasahaarav ja vägagi rahuldustpakkuv – sel oli nauditav üksikmäng ja veelgi nauditavam mitmikmäng!

ezgif.com-optimize

DOOM

Napilt enne aasta vahetust sain ka mina lõpuks oma käed DOOMile külge panna ning ei pidanud pettuma. Mäng oli üüratult tempokas, verine ja hea! Muidugi osutasid ka vastased piisavalt vastupanu, mõnede vastu tekkis isegi otsene viha. Arvestades seda, et mind ei olnud olemaski, kui originaalversioon maailma vallutas, võin nüüd öelda, et saan aru, miks kõigile antud mäng meeldib. Kui keegi peaks mulle ütlema, et DOOM oli nende jaoks pettumus, ütlen vastu: „Sina oled minu jaoks pettumus!“ DOOM oli raju mäng!

doom