fbpx

Alles eelmisel nädalal avalikustati rahvale AMD uued protsessorid. Lisaks anti ka teada, millal toimub globaalse müügi algus – selleks on 2. märts. Kuna protsessorite ilmumiseni on jäänud vaid loetud päevad, räägivad inimesed neist aina rohkem ja rohkem. Muidugi on meediaväljaandeid, kes uute RYZEN protsessorite võimekust ja piire juba katsetavad. Nende seas oli ka professionaalne ülekiirendajate meeskond, kes said RYZEN 7 1800X-iga mängida.

Ülekiirendajad suutsid AMD uue lipulaevaga purustada mitmiklõime Cinebench R15 maailmarekordi. Kui eelnevalt oli see 2410 punkti, siis nüüd tõsteti latt 2449 peale! Testi jooksul jõuti 5,2 Ghz-ini.

Antud taktsagedus saavutati 1,875 V juures, siini kiiruseks oli 137,78 MHz-i ja kordisti oli 37,75 peal. Ülekiirendamisprofessionaalid kasutasid protsessori stabiliseerimiseks peaaegu -200 ºC juures olevat vedelat lämmastiku, mis on selliste testide puhul tavaline nähtus.

2. märtsil jõuab poodidesse kolm RYZEN 7 mudelit. Neist kõige võimsam ja kallim on RYZEN 7 1800x, mille hinnaks on $499. Antud protsessor jookseb vahemikus 3,6-4 Ghz-i ning kui jahutus võimaldab, siis ka kiiremini. Tegu ei ole muidugi odava isendiga, kuid seni tundub, et oma raha on see kindlasti väärt.

Allikas: PC Gamer