fbpx

GTA V ja 75 miljonit koopiat

Mängude, konsoolide ja tehnika (ilmselt ka kõige muu) müügi kohta kasutatakse kaht mõõtühikut – üks neist on see, kui palju antud toodet on edasimüüjateni toimetatud ning teine kui palju reaalselt kaupa müüdud ehk lõpptarbijateni on jõudnud.

gta v 2

Esimene neist on pea et alati suurem kui teine. Mõningatel juhtudel võivad nad olla ka võrdsed, kui nõudlus ületab pakkumise, nagu näiteks on juhtunud Nintendo Classic Mini konsooliga. Tootjad kasutavad seda tihti enda kasuks ära ning avaldavad numbrid, mis tegelikkuses tähendavad edasimüüjateni toimetamist, kuid esimese hooga võib jääda mulje, et need on lõpptarbijateni jõudnud kogused. See selleks! Ülipopulaarse avatud maailmaga mänguseeria Grand Theft Auto uusimat osa, järjekorranumbriga V, on edasimüüjateni toimetatud rohkem kui 75 miljonit koopiat.

Uudis tuleb 2K investoritele mõeldud majandusaruandest, millest saame teada ka seda, et 2016. aasta novembrikuu seisuga oli tarnijateni toimetatud 70 miljonit koopiat. Seega on viimase kolme kuuga üle 5 miljoni GTA V leidnud uue omanikku. Viimase aasta jooksul müüdi aga 15 miljonit koopiat.

gta v 3

Kas keegi veel mäletab üldse, millal GTA V esmakordselt meieni jõudis? Tundub, nagu ta oleks meiega olnud terve igaviku. Mingis mõttes on see tõsi, sest mäng ilmus esmalt Xbox 360 ja PlayStation 3 konsoolidele 2013. aasta septembrikuus. PlayStation 4 ja Xbox One said antud mängu poolt puudutatud 2014. aasta novembris ning kauaoodatud PC-versioon jõudis kohale alles aprillis, aastal 2015. Esimesest ilmumisest alates on mäng vahelduva eduga püsinud erinevates müügiedetabelites. Sellest tulenevalt avalikustas Rockstar, et möödunud aasta detsembrikuus mängis GTA V mitmikmängu rekordarv inimesi. Üheks suurimaks põhjuseks on muidugi asjaolu, et mängule söödetakse järjest väga head ja kvaliteetset mitmikmängu sisu (teiseks põhjuseks on kindlasti meie GTA Golmapäeva videod!).

On liikunud erinevaid kuulujutte üksikmänguosa allalaetavast lisast, kuid kahjuks ei ole Rockstar midagi konkreetset avaldanud. Selle asemel saame omale võimalusi osta mitmikmängus kalleid autosid ja selle eest ka päris raha välja käia. Olgugi, et ma ootan väga täiendust üksikmängule, meeldib mulle ka see, mida tehakse praegu mitmikmänguga.

Oleks ainult need kallid autod veidi odavamad…

Allikas: Polygon