fbpx

Seiklusmängude fännidele seostub Syberia III kolmeteist aastat kestnud ootamisega, et naasta kuulsa belgia kunstniku ja mänguarendaja Benoît Sokali poolt loodud maagiliselt kaunisse maailma. Minule seostub Syberia III videointervjuuga möödunud aasta gamescomilt, milles ma kuulsale belgia kunstnikule ja mänguarendajale Benoît Sokalile uue nime andsin. Benoîti äravajunud näoilmest saab välja lugeda vaid kiitust Level1 kollektiivi professionaalsele ajakirjanduspädevusele.

Sellegipoolest tundub, et vestlus minuga ei tampinud Sokali musta masendusse. Hoolimata kõigest on mees suutnud Syberia III arendusteekonna võiduka lõpuni viia ning hiljuti anti teada, et mäng jõuab poodidesse 25. aprillil. Seeria eelmine osa nägi ilmavalgust 2004. aastal ning asetas mängija ühendriikidest pärit juristi Kate Walkeri rolli, kes asus müütilise Syberia-nimelise saare otsinguile. Kuna Syberia II lõpetas loo järsult ja jättis Walkeri saatuse lahtiseks, peaks kolmas mäng aitama vastata pikalt õhku rippuma jäänud küsimustele, sest Walker naaseb peategelasena ka uues teoses.

Syberia III jõuab PC ning PlayStation 4 ja Xbox One’i kasutajateni 25. aprillil. Selleks, et Benoît Sokal mulle andestaks, läheb tõenäoliselt kauem aega.

Allikas: Kotaku