fbpx

Ma tahaks, et Mafia III mulle meeldiks, ausalt! Sel mängul on reaalsuses tohututes kogustes potentsiaali ning, nagu korduvalt igal pool mainitud, on narratiiv ja selle ülesehitus kiitmist väärt. Pole ka ime, et paljude (sealhulgas ka meie) esmamuljed kiitvad olid:

Kahjuks jäävad teose ülejäänud osad eelnimetatud elementidele jalgu ning selle tulemusena olime eelmisel sügisel tunnistajateks mängule, mis oleks võinud olla midagi enamat. Mängu arendaja Hangar 13 ja väljastaja Take Two üritavad paljusid probleeme adresseerida narratiivile keskenduvate lisaosadega, millest esimene, Faster, Baby!, on nüüdseks väljas ja ka läbi mängitud. Kas nad said selle ülesandega hakkama?

Lühidalt öeldes – ei. Lisapaki lugu algab küll üpriski paljulubavalt, ent karmi kättemaksu serveerimine ja õigluse taganõudmine asendatakse kuidagi liiga kiirelt michaelbaylikult lustlike „laseme kõik õhku stiilis“ märulimomentidega. Meile tutvustatakse lisapaki põhipaha, kelleks on uue avaneva piirkonna Sinclair Parishi (linnake, kus on ebanormaalselt palju rampe, mille abil autoga läbi reklaamtahvlite hüpata) üdini rassistlik šeriff Slim Beaumont ning keda on väga lihtne vihata. Üks pilk mehe näole avaldab fakti, et jah, tegemist on puhtaverelise tõpraga!

Seda suurem on aga pettumus siis, kui juba pooleteise tunni pärast (!) jõuab lugu kliimaksini ning eelnimetatud paharetti tabav saatus ei ole just see, mida oodata (või eeldada) võiks. Mõnes mõttes on ju tore, kui lood ei käi mööda ettetallutud radu ning ütlevad klassikalistele klišeedele valju häälega „Ei!“… ent samas jäävad otsad kuidagi veidralt lahtiseks. Neid ei aita kokku põimida ka peale põhilugu aset leidvad üksikud kõrvalmissioonid, mis üldiselt jäävad „mine sinna ja tapa inimesi“ kategooriasse.

https://www.youtube.com/watch?v=4RAZz8jb8wI

Kuigi Hangar 13 on vahepeal hulgaliselt tasuta uuendusi lisanud (võidusõidud, erinevad uued riietused ja muu taoline), pistab Mafia III jätkuvalt rinda samade probleemidega, mis vaevasid teda ka eelmisel sügisel. Nendeks on monotoonsus, tehniline praak, tuim juhitavus nii peategelase kui sõidumasinate puhul… see nimekiri on „eeskujuliku“ pikkusega.Samal ajal tasakaalustatakse seda tugevate külgedega, milleks on hästi kirjutatud protagonist, uhked vahevideod, hea üleüldine stiilitunnetus ning eelmise aasta kõige ägedam heliriba.

Just nende plusside olemasolu tõttu ongi mul raske nentida, et Mafia III esimene lisapakk ei ole teps seda raha väärt, mida tolle eest küsitakse. Kui üks viiest põhimissioonist kestab vaid paar minutit ning seisneb selles, et turske Lincoln Clay oma uuel sõbral pisut aiatöid teha aitab, on kuskil midagi liiga valesti. Positiivse aspektina saab muidugi öelda, et vähemalt on igaüks neist põhimissioonidest omanäoline ning erinev – miski, mida tavamängu kohta kõige lihtsamini öelda ei saanud.

Jah, peale muude tegevuste lõppu on võimalik hakata ise kanepit kasvatama ja seda müüma. Ainsaks probleemiks on aga see, et too roheline taim on kapriisne ja kasvab kaua. Seetõttu tasub mängumasin välja lülitada ja oodata järgmise laienduse väljatulekut. Ehk pakub see meile enamat, sest Faster, Baby! on, nagu nimigi vihjata võib, pisut liiga kiire, et sellest midagi leida.