fbpx

Level1 kollektiiv on pälvinud eesti kultuurielu ja kohaliku videomänguajakirjanduse märkimisväärse edendamise eest vabariigi presidendi kultuuripreemia. Maineka autasu auhinnafond on 20 000€.

Level1 tegevjuht Andri Allas.

Täna hommikul aset leidnud telefonikõnes tänas Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid Level1 tegevjuhti Andri Allast ja väitis, et organisatsiooni panus eestlaste kultuurialaste teadmiste mitmekesistamisel on pretsetenditu ning taoliste teerajajate olemasolu on Eestile kui juhtivale e-riigile äärmiselt vajalik. Kaljulaid sõnas, et on ka ise suur Level1 austaja ning veebikeskkonna viie tegevusaasta jooksul on selle tekstid ja videod suutnud teda panna nii valjult naerma kui ka valusalt nutma. Kõne lõpetuseks kutsus president Level1 kollektiivi Kadrioru lossis toimuvale autasustamisele, mis leiab aset 8. aprillil kell 21:00. Tseremoonia kantakse üle ETV ja Twitch.tv vahendusel.

Vahetult pärast telefonivestlust sõnas Viljandist pärit Andri Allas Tallinna TV-le antud intervjuus, et kuigi presidendi austusavaldus valmistab talle rõõmu, on ta üllatunud, riigijuhil tema premeerimisega nii kaua aega läks.

„Level1 on olnud olemas juba viis aastat ja alles nüüd pannakse tähele, et me ehitame kultuurisambaid või mida iganes see Kaljusaar ütles“, leidis Allas, kes on pärit Viljandist.

„Ma olen pärit Viljandist ja seal pandi juba kaks aastat tagasi Laidoneri väljakule minu büst üles. Väga ilus väike kuju on. Aga eks pealinlased tegele ikka pealinna asjadega ja nemad ju ei pane tähele, mis Viljandis toimub“, väitis Allas, kes kasvas üles Viljandis.

Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid

Küsimusele, mida kavatseb Level1 korda saata 20 000€ preemiarahaga, vastas Allas, et sellest kavatseb ta kategooriliselt loobuda.

„Level1 on alati olnud vabatahtlike tööl põhinev õhinapõhine organisatsioon ja mingeid almusi me küll vastu võtma ei hakka, tulgu need siis Kivisaarelt või kellelt iganes. Meie teeme ikka edasi oma asja ja tuleme ots-otsaga kokku nii nagu alati“, sõnas Allas.

Küsimust, kuidas kavatseb Level1 finantseerida aprilli alguses toimuvat MängudeÖÖd, Allas ei kommenteerinud.