fbpx

Ilmakuulsa kaklusmänguseeria Tekken seitsmes osa on Jaapanis saadaval olnud juba paar aastat, kuid lääne turul teeb teos debüüdi tuleval juunil. Erinevalt Aasia mänguritest peavad aga ülejäänud maailma taplusžanri fännid leppima väiksema tegelastehulgaga, sest PETA loomakaitseaktivistide nõudmisel on Tekken 7 lääne turule suunatud versioonist eemaldatud Roger Jr nime kandev poksiv känguru.

Portaalile VG24/7 antud intervjuus selgitas Tekken 7 produtsent Katsuhiro Harada juhtumit järgmiselt:

„Internetis levis video, kuidas känguru ahistas ühe mehe koera ja siis koeraomanik lõi kängurut näkku. Sellest sai suur probleem. Inimesed kurtsid selle üle, et ta oli kängurut löönud. Tundub, et viimastel aastatel on loomakaitseaktivistide hulk kõvasti suurenenud ja kuigi nad tõenäoliselt meie mängu ei mängi, siis nad kuuleksid, et mängus lüüakse kängurut ja kaebaksid selle peale.“

Tegu tundub eelkõige olevat känguru kallal vägivallatsenud mehe video leviku ja Tekken 7 lääne turule saabumise ebasoodsa kokkulangemisega, sest ka Roger Jr isa Roger on kõnealuse kaklusmänguseeria üks tegelastest olnud alates 1996. aastast. On ka kõnekas, et võitlejate nimistust otsustati eemaldada känguru, kuid mitte sügelevate rusikatega (käppadega?) karu Kuma. Harada pakkus selle põhjuseks, et Kuma on „ilmselgelt tugevam, kui tavaline inimene“.

Kaklusmängude fännid saavad Tekken 7-le käed külge lüüa 5. juunil. Seekord küll ilma Roger Jr kohaloluta.

Allikas: PCGamer