fbpx

Mäletate, kui 3D sündis uuesti ning peale „Avatari“ oli kõikidel vajadus hankida endale 3D telekad, toppida enda filmidesse ekraanilt näiliselt väljatulevaid elemente ning laieneda isegi mängudesse? Tänapäeval käiakse aga kinos 3D filme vaatamas pigem seetõttu, et tavaversiooni lihtsalt ei ole, „Avatari“ kakssada erinevat järge ei huvita mitte kedagi ning videomängudes pole kolmas dimensioon tähtis.

3D üks tähtsamaid esindajaid mängutööstuses on kindlasti Nintendo 3DS – pihukonsool, mille üheks suurimaks tõmbenumbriks oli stereoskoopilise 3D kuvamine ja seda ilma prillideta. Kolmas dimensioon mängitavust kunagi ei mõjutanud ning jäi pelgaks visuaalseks trikiks, mis harva mängule midagi juurde andis. 2013. aastal avalikustas Nintendo n-ö säästukonsooli, nimega 2DS, mis mängis kõiki 3DS-i mänge, aga ilma teate-küll-milleta. Masin oli mõeldud väidetavalt nooremale põlvkonnale ning kadunud oli klassikaline kokkuvolditav disain – 2DS oli üks suur ja lame tükk plastikut.

Tundub, et Nintendo on aga valmis kolmanda mõõtme lõplikult selja taha jätma, sest värskelt välja kuulutatud New Nintendo 2DS XL võtab šnitti kompanii kõige viimasemalt 3DS konsoolilt, tuues endaga kaasa eelnimetatud kokkuvoltimise, paremapoolse analoognupu, amiibode toe ja palju muud.

https://www.youtube.com/watch?v=3lxNHhgMuTg

Nintendo „uus“ konsool jõuab Ameerika turule millalgi selle aasta juulikuu jooksul ning hakkab maksma umbes 150 dollarit. Euroopasse peaks mängumasin samuti jõudma, kuid konkreetset infot ei ole selle kohta veel avaldatud.

Allikas: Nintendo