fbpx

Soliidsest ja hoolivast perest Adam Mudd oli 16-aastane, kui ta lõi Titanium Stresser nimelise viiruseprogrammi. Üle 1,7 miljoni rünnaku põhjustanud programm puudutas erinevaid veebimänge ja rakendusi ning kahjukannatajate hulgas leidus ka selliseid tuttavaid nimesid nagu Minecraft, RuneScape, Xbox Live, Microsoft ja TeamSpeak.

Erinevatele küberkurjategijatele programmi edasi müües teenis Mudd üle 450 000 euro (Ameerika dollarites ja bitcoinides), kuid kahju, mis ta põhjustas, ulatus miljoniteni. Globaalseid rünnakuid võis tunda igas suuremas linnas üle maailma, tihedamalt leidus neid Pariisis ja Inglismaal.

Kaitseadvokaat Ben Cooperi sõnul kadus Mudd kübermaailma alternatiivreaalsusesse pärast seda, kui ta võeti koolist tagakiusamise tõttu välja. Kohtus avalikustati, et Aspergeri sündroomiga noormehe jaoks olid antud hetkel rahast olulisemad tema  mängustaatus internetis ja tähelepanu.

Praegusel hetkel töötab kolledžist välja visatud 20-aastane noormees köögiabilisena. Ta on olnud kaks aastat internetist eemal, sest see on üks osa tema kantavast karistusest. Kaitsealune mõistab oma väärtegusid, kuid vangiviimise hetkel puudus noorukil igasugune emotsioon tänu tema terviseseisundile.

Allikas: The Guardian