fbpx

Virtuaalreaalsus on suure kiirusega lähenemas meie igapäevastele mängimisharjumustele. Siiani on aga VR jäänud pigem asjaarmastajate väga kalliks hobiks, sest vähestel on välja käia sadu eurosid peakatte eest ning teine sama palju riistvarale, mis seda peakatet mõistlikult jooksutaks. Seni, kuni tehnoloogia hind odavneb, saab enda virtuaalreaalsuse vajadusi rahuldada Tartus Kvartali keskuses asuvas Futuruumis.

Futuruumi eesmärgiks on pakkuda kõrgtehnoloogilist meelelahutust ja erinevaid meeldejäävaid kogemusi kõigile huvilistele. Mängude ja kogemuste valik on piisavalt lai, et igaüks leiaks endale midagi, olgu kasvõi sooviks astuda oma esimesed sammud virtuaalreaalsuses või taaskogeda tehnoloogia viimast sõna.

Elamuskeskuse esindaja Madis Vasser kommenteerib: „Tegemist on täiesti uut laadi meelelahutusega, mis hägustab piirid reaalsuse ja virtuaalsuse vahel. Heal tasemel VR võimaldab inimesel tunda, et ta viibib kusagil mujal või on keegi teine, kui päriselt. Keskuses tahame seda kogemust pakkuda võimalikult paljudele inimestele, sest ega enne keegi mu juttu ei usu, kui ise järele ei proovita.“

Futuruumi tehniline lahendus on tehtud võimalikult lihtsaks, näiteks lapsed saavad seal iseseisvalt hakkama. Samuti on võimalik virtuaalreaalsust võimalik nautida koos sõpradega, kuna kogemuste seas on ka mitmikmänge.

Futuruumi lööklauseks on „Astu tulevikku“ ning sellest püüavad keskuse tegijad ka juhinduda. Tavainimestele kättesaadavast olevikust eespool püsimiseks on kohapeal olemas mitmed täiendavad seadmed, et elamust veelgi ehedamaks muuta. Näiteks võib mängusessiooni ajal seljas kanda spetsiaalset basskõlarit, mis muudab kogemuses kuuldud helid selgroogu väristavateks võngeteks.

Tegijad loodavad, et Futuruum toob virtuaalreaalsuse kaudu tuleviku inimestele veidi lähemale ning teeb selle kõigile kättesaadavaks. Keskusesse on oodatud nii noored kui vanad, poisid ja tüdrukud, karmid mängurid ja ka tehnikakauged inimesed.

Rohkem infot saab Futuruumi kodulehelt.