fbpx

Kõigest nädal aega tagasi tuli Rockstar lagedale uudisega, et nende kauaoodatud avatud maailmaga vesternimärul Red Dead Redemption 2 lükkub edasi, ent mitte keegi ei olnud üllatunud – on ju mängude edasilükkamine osa nende loomeprotsessist. Löögi pehmendamiseks jagas stuudio 7 uut ekraanitõmmist, millest igaüks pisut põgusamat vaatlust vajab.

Palju neid peategelasi siis lõpuks on?

Hea küll, öö varjus hobustel kappavast neljast kujust ei pruugi mitte ükski tegelikult mängitav tegelane olla, ent kui võtame arvesse, et GTA V eputas sellega, et neil oli kolm peategelast, kelle vahel valida sai, siis pole ehk palju oodata sama ka uuelt Red Dead Redemptionilt? Muidugi, mitme protagonisti küsimus tekkis juba siis, kui mäng esmakordselt välja kuulutati, sest esialgne reklaampilt kujutas lausa 7 erinevat kaabuga sliuetti. Tead, mida veel 7 on? Käesolevaid uitmõtteid!

Kas see on Michael Madsen?

Kas mina olen ainuke, kellele see lahtiste mantlihõlmadega turske kuju ühte kõige badassimat filminäitlejat meenutab ning, mis veelgi enam, arvab, et Madsen sobiks Rockstari virtuaalsesse Metsikusse Läände nagu rusikas silmaauku?

Choo-choo, motherf*cker!

Rongid pole mitte kuhugi kadunud. Esimene Red Dead Redemption leidis aset aastal 1911, mil Metsik Lääs oli tegemas oma viimaseid täisväärtuslikke hingetõmbeid – kauboid olid muutumas vananenud trendiks, hobukaarikud ning eelkõige varasemalt tööstusrevolutsioonile aluse pannud rongid nägid aga uute konkurentide tõusu esimeste automobiilide näol. Muidugi ei tähenda see, et rongid kuhugi kadunud oleks, vuravad nad ju tänaselgi päeval mööda metalseid rööpaid, ent siiski annab ülalolev pilt alust eeldada, et varasemad kuuldused sellest, kuidas Red Dead Redemption 2 tegevus leiab aset enne eelmist osa, võivad tõeks osutuda. On ju pildil innukalt edasi rühkiv metallratsu justkui vanast vesternist välja rebitud!

Rääkides sõiduvahenditest…

…siis pole kuhugi kadunud ka hobukaarikud. Samuti on tegu pildiga, mis näitab, kuivõrd suured ja avatud (ning samuti ka tühjad) mängus leiduvad preeriad olla võivad.

Kui puu tühjas metsas kukub, kas see teeb ka häält?

Jätkame looduse imetlemist – taaskord on silmapiir lõputuna tunduv, ent avatud väljad on asendunud tiheda metsaga. Kuskil ei paista ühtegi hingelist olevat, ent kui meenutada eelmist osa, siis võime kindlad olla, et kõrguvate puude vahelt võib leida nii mõndagi, olgu selleks siis kas üksikud onnikesed, kallistamishimulised karud või müütidele tõepõhja alla panevad legendaarsed olendid.

Hea otsus, Rockstar!

Pilt näiliselt elust kihavast asulast on hea vaheldus nukralt üksikutele looduskaadritele ning näiliselt on Red Dead Redemption 2 pakkumas lausa võrratut graafikat, mis turul olevatest (ning ehk ka sinna peagi jõudvatest) konsoolidest viimsegi tilga välja pigistavad, ent lähema vaatluse tulemusena peame nõustuma Rockstari otsusega mäng edasi lükata. On ju ülalolev pilt selleks suurepärane näide – kus on pildi paremas ääres asuva hobuse vari!?!

Graveeringud…