fbpx

Oleme juba varasemalt uurinud, kui mitmes videomängus on mainitud meie armast Maarjamaad ning peagi saame loetellu lisada veel ühe nime, sest järgmine Battlefield 1 allalaetav lisa viib madina Eesti saartele.

Spekulatsioonide kohaselt augustis ilmuv Battlefield 1 allalaetav lisapakk In the Name of the Tsar toob kaasa nii mõndagi huvitavat. Mängu lisatakse uusi masinaid ja relvi, Vene armee (eelmine lisa They Shall Not Pass tõi kaasa Prantsuse väed), võimaluse kehastuda naissõduriks ja neli uut kaarti. Üks neist kaartidest, Operation Albion, toob sõja pea sõna otseses mõttes meie õuele, kuna põhineb samanimelisel I maailmasõja käigus aset leidnud operatsioonil, mille raames korraldasid sakslased meredessandi Eesti saartele.

Vene armee ridades saavad mängijad kehastuda ka naissõduriteks.

Kuigi operatsioon Albion ei ütle võib-olla paljudele midagi, on selle näol tegu ühe I maailmasõja suurima sõjalise manöövriga. Tänapäeval tunneb ajalugu 1917. aasta septembrist oktoobrini toimunud Albionit kui Saksa keisririigi kõige suuremat ja edukamat meredessanti esimeses ilmasõjas ning militaarakadeemiates üle kogu maailma tuuakse seda tänini esile näitena pea veatult sooritatud sõjalisest operatsioonist. Eesti jaoks aga viis Albioni edukus kaudselt iseseisvuse väljakuulutamiseni, kuna sakslaste pealetung lõi Mandri-Eestis taganema Vene väed, mistõttu tekkis 1918. aasta 24. veebruaril Tallinnas põgus võimuvaakum, mida toonased poliitikud suutsid oskuslikult ära kasutada.

Seega saarlane, lõpeta hetkeks puidust tuulikute kokkuklopsimine ning linalakast neiu keerutamine ja lennutamine! Aeg on taaskord oma Battlefield 1 koopia välja otsida, sest peagi tuleb lahing juba koju kätte!