fbpx

Mass Effect Andromedat mäletate? Märtsis ilmunud järg BioWare’i ülipopulaarsele rollimänguseeriale? Kõik need kosmoselaevad ja lahingud ja hunnikute viisi dialoogi ja sadu tunde mänguaega? Videomängumaailma popim tulnukaseksisimulaator? Ikka ei koida? Okei, Andromeda oli see mäng nende imelike näoanimatsioonidega.

https://www.youtube.com/watch?v=AUhpZqwE33Q

Väga hea, nüüd tuleb meelde!

Tundub, et meie pole ainsad, kelle jaoks viimase Mass Effecti tähesära jäi üllatavalt tuhmiks. Leiget vastuvõttu on täheldanud ka teose kodustuudio BioWare, kus võeti hiljuti vastu otsus seeriale puhkust anda. See tähendab, et stuudio ei tegele hetkel järgmise Mass Effecti arendamisega ning Andromeda loonud BioWare Montreali ridades toimuvad ümberkorraldused. Suur osa Montreali hingekirjas olnud arendajatest on juba ümber suunatud muudesse üksustesse, nagu näiteks EA Motive’isse, mis tegeleb hetkel Star Wars Battlefront II loomisega. Lisaks sellele aitavad Andromeda arendajad kaasa ka BioWare’i veel avalikustamata projektile koodnimega Dylan, mis äsja edasi lükati. BioWare Montreal jääb toetusstuudio rolli ja asub muid EA filiaale abistama nende käsilolevate projektidega.

Mass Effect Andromeda näoanimatsioonide kvaliteet tekitas mängu väljatulekul hulgaliselt vastuolu.

See ei tähenda aga kindlasti seda, et Mass Effect unustatuna avakosmosesse triivima saadetakse ja seeriaga lõpparve tehakse. Varem sel nädalal teatas EA tegevjuht Andrew House, et BioWare’iga ollakse väga rahul ning Mass Effecti seeria tulevikule pannakse suuri lootusi. Kindlate plaanide puudumine ei tähenda tuntud kosmosesaaga lõppu, kuid hetkel on stuudio eelkõige huvitatud oma uute projektide ja intellektuaalsete omandite arendamisest.

Mass Effect Andromeda oli BioWare Montreali esimene suurem projekt. Stuudio toodi ellu 2009. aastal, eesmärgiga luua allalaetavat lisamaterjali teise ja kolmanda Mass Effecti jaoks. Andromeda pidi seeria puhuma uuele elule, kuid mängu vastuvõtt oli EA jaoks oodatust leigem. Suure osa Andromeda nõrku külgi saab kirjutada ka arendamisel tekkinud raskuste alla – BioWare pidi maadlema tehnoloogiliste probleemidega ning väidetavalt muutus mängu kontseptsioon ulatuslikult arendusprotsessi lõppfaasis.

Kõik see tähendab aga, et nii pea me veel Andromeda galaktikasse ei naase. Loodetavasti ei lase järgmine Mass Effect ennast oodata nii kaua, nagu seda tegi Andromeda. See oleks kindlasti näotu.

Sest et halvad näoanimatsioonid. Saite aru, jah?

Allikas: Kotaku