fbpx

Prantsusmaalt pärit professionaalne CS:GO meeskond Vexed otsustas lisada enda tiimi endise LDLC ja Titani mängija. Tegu on antud juhul Hovik „KQLY“ Tovmassianiga, kes sai 2014. aastal mängusiseste koodide kasutamise eest keelu kõrgel tasemel võistlustel mängida. Oma kõrgajal oli KQLY väga hinnatud mängija, kes on võitnud LDLC ja Titani ridades olles mitmeid turniire.

Antud mängija palkamine oli võimalik tänu ESL-i reeglite muudatusele, mis lubab mängijatel, kes on kunagi  mängukeelu saanud, uuesti suurematel turniiridel mängida, kui rikkumisest on möödunud kaks aastat. Kõnealune käik ei saanud positiivset vastukaja CS:GO kommuni, ega ka mõne Vexedi meeskonna liikmete endi poolt. Vexedi mängijaid polnud antud palkamisest teatatud ning kaks neist on öelnud, et nad ei soovi mängida koos KQLY-ga tema ajaloo tõttu.

Kõnealust uudist võeti negatiivselt vastu ka paljude teiste võistkondade mängijate poolt, nagu LDLC_Ex6TenZ ja kunagine Team Liquidi liige Hiko. Oma säutsus soovib Ex6TenZ Vexedile edu sponsorite ja mängijate otsimisega, kes oleksid nõus neid aitama. Samuti räägib Hiko oma mõtted välja Twitchi otseülekandes, kus ta ütleb, et tema tuttav Braxton „swag“ Pierce, kes mängis iBuyPoweris ei või endiselt turniiridel mängida. Swagi rikkumiseks oli mängu fixing, ehk meelega kaotamine vastastiimile.

Siiski ei saa Vexed mängida Valve’i poolt sponsoreeritud võistlustel, kuna Valve ei luba enda turniiridele mängijaid, kes on kunagi kasutanud kolmanda partneri programme. Kuigi Vexedi tase ei ole niikuinii piisavalt kõrgel, et Valve’i turniiridest osa võtta, ent enda tasemel saab võistkond tegutseda ilma mingisuguste probleemideta.

Allikas: PC Gamer