fbpx

Maikuu hakkab vaikselt otsakorrale saama ning algab aasta kolmas plokk. Praeguseks oleme näinud päris palju häid Idamaade mänge, näiteks Resident Evil 7, Nioh, Yakuza 0 ning NieR: Automata. Ent videomängukalendris on kätte jõudnud Jaapani tiitlite väljalaskeperiood, mistõttu hakkab neid tulema nagu Gutenbergil tuli pressist piibleid. Oleme kokku pannud kasuliku nimekirja selle aasta sees ilmuvatest Jaapani mängudest, millel tasuks silm peal hoida.

TEKKEN 7

8 aastat – just nii kaua on möödas sellest ajast, kui ilmus Tekkeni seeria kuues mäng. Vahepeal lasti välja ka Tekken TaTournament II, kuid see on rohkem eraldiseisev miniseeria. Kuigi Aasias on kõnealuse teose arkaadversioon saadaval alates 2015. aasta märtsist, jõuab mäng ülejäänud maailma mänguriteni alles nüüd, teisel juunil.

FINAL FANTASY XII: THE ZODIAC AGE

Final Fantasy seeria on vaieldamatult üks enim tuntud Jaapani rollimängude esindaja. Nüüd aga tuleb eksklusiivselt PlayStation 4 konsoolile selle saaga 12. osa uusversioon. Lisaks virtuaalsele iluoperatsioonile on sinna lisatud ka sodiaagi-süsteem, mis lubab mängijatel vahetada kõrvaltegelaste rolle. Jah, ma tean et Vaan on üks kohutavalt igav peategelane ning mängu lugu kisub kohati segasemaks kui Outlast 2, aga koletiste jahtimine ning üks kõige ilusamatest Final Fantasy maailmatest on piisav, et kas Ivalice’i naasta või sinna esimest korda minna.

ACE COMBAT 7: SKIES UNKNOWN

Andestagem Bandai Namcole viimase kahe Ace Combati eest (sest nagu päris paljud pikalt jooksvad seeriad, kalduvad nad mingi hetk oma juurtest täiesti kõrvale – ma vaatan sinu poole, Resident Evil). Üks parimaid hävituslendurisimulaatoreid on nüüd aga tegemas tagasitulekut, tuues meieni kohutaval hulgal adrenaliini, plahvatusi ning potentsiaalselt päris laheda ükskikmängukampaania – just seda, mida me vajame.

NI NO KUNI 2

Issand, kui kena saab üks videomäng välja näha? Igatahes, noor peategelane ning kuningas Evan peaksid loodetavasti saabuma nii PlayStation 4 kui ka arvutimänguriteni selle aasta sees. Täiesti uue, peaaegu, et täiesti reaalajas võitlussüsteemi ning värvikate tegelastega Ni No Kuni 2 on kindlasti üks neist teostest, mida peaks mängima ka inimene, kes harilikult Jaapani rollimängude poole ei vaata.

YAKUZA KIWAMI

Ühe aasta sees tervenisti kaks Yakuza mängu? Enesegi jaoks üllatav. Yakuza Kiwami on seeria esimese (PlayStation 2 konsoolil ilmunud) mängu uusversioon, mida on just hea hakata nautima peale Jaanuaris ilmunud eellugu, Yakuza 0. Aga Kazuma Kiryu on nii lahe peategelane, et ma ei pane üldsegi pahaks uuesti pea 100 tundi Jaapani tänavatel karaoke laulmist, maffiatehingute tegemist ning tantsuvõistlustel osalemist.

VALKYRIA REVOLUTION

Põhjused, miks Margus ei kasuta YouTube’i:

  • Ta kardab, et Valkyria Revolution rikutakse tema jaoks ära

Minu läbi aegade kõige lemmikum videomäng on Valkyria Chronicles. See on minu arust perfektseim mäng eales ja on minu riiulis kahe koopiana: nii PlayStation 3 algversioon kui ka eelmisel aastal ilmunud uusversioon PlayStation 4 konsoolile. Uus Valkyria on tulemas ning seekord lõpuks mitte ainult pihukonsoolidele – Euroopas saab Jutlandi minna 30. juunil.

Valkyria Revolution ei vasta üllataval kombel oma nimele kuigi palju, sest mäng leiab aset täiesti teises universumis, ajajoonel ning kontinendil kui eelmised 3 teost. Tuttavad elemendid, nagu ragniit ning legendaarsed Valkyria-nimelised tegelased siiski naasevad. Kui seeria eelnevad mängud olid inspireeritud Teisest maailmasõjast, siis nüüdne ajatelg on innustust võtnud Euroopa industriaalrevolutsioonist. Lisaks sellele on käigupõhine võitlussüsteem asendatud kiirema, kuid mitte vähem strateegilisema hübriidiga.