fbpx

Platvormikate hiilgeaegadel kehtis vist mingisugune kirjutamata reegel, et iga uus žanrisse kuuluv teos peab mängijatele tutvustama järjekordset uut maskotti. Oli selleks ju tee valmis rajatud – vägesid juhatasid eelkõige küll Super Mario ja Sonic, ent nendel tatsasid peagi varmalt sabas sellised tüübid nagu Gex, Ristar, Rayman, Earthworm Jim… ja Bubsy. Tema küll kuskil tagapool.

Bubsy esimene teos, Bubsy in Claws Encounters of the Furred Kind, ilmus 1993. aastal, ent kuna tegu oli üpriski keskpärase käkerdisega, ei suutnud ta enda konkurentidele lähemale joosta. Ometigi ta üritas – Bubsy üks mängusisestest omadustest oli kiiresti libamine. Miski, mille poolest oli tuntud ka üks sinikarvaline siilipoiss. Hoolimata sellest, et tüütu ilvesepoiss lati alt läbi roomas (nii et pea kohale tükk tühja maadki alles jäi) ei vajunud ta unustuse hõlma, vaid hoidis rambivalgusest kahe käpa ja kõikide küüntega kinni – temast üritati vändata multifilmiseriaali (mis pilootosast kaugemale ei jõudnud), samuti sai mäng mitu järge.

Ükski neist ei suutnud loodetud edu saavutada ning üks neist, 1997. aastal Euroopasse jõudnud Bubsy 3D, oli niivõrd halb, et seda tuuakse tänini ajaloo kohutavaimate videomängude nimistustes esile. Ja ometigi otsustas keegi kuskil, et aasta 2017 on just see õige hetk, mil veel korra õnne proovida – sel sügisel jõuab meieni Bubsy: The Woolies Strike Back. Selle tegijaks on Black Forest Games, kes tuntud eelkõige ühe teise platvormika, Giana Sisters: Twisted Dreams poolest (mis, võin käsi südamel tunnistada, on tõepoolest videomäng) – kuna seegi seeria nägi esmalt ilmavalgust aastakümneid tagasi, võib kindel olla, et teatud piirini on Mustal Metsal piisavalt kogemusi vanadele mängudele uue (ehk pisut astmahõngulise) hingamise andmisega.

Tegemist on tõepoolest eriskummalise juhtumiga. Raske on leida inimest, kelle arust Bubsy armas, šarmantne tegelane on või kes tema videomänge hea sõnaga meeles peaks. Ometigi saab see ennast täis eneseimetleja veel ühe võimaluse.

Sest mis võiks valesti minna?