fbpx

Tänavune E3 oli (ja on veel hetkelgi) meie jaoks üpriski kiire aeg. Kuna meid ona aga nii vähe ja aega on vaja muude kohustustega jagada, jäävad mõned uudised tahes-tahtmata kahe silma vahele või lihtsalt tahaplaanile. Nüüd toomegi välja need mängud ja uudised, mida siiski mainida tasuks!

Star Wars Battlefront 2

EA asetas enda pressikonverentsil üsna palju rõhku just sellele mängule, jättes Star Wars Battlefront II oma esitluse lõppu. Paljastus ei olnud aga just kõige paljastavam, sest me saime teada, et uus osa on põhimõtteliselt sama, mis vana osa. Kaasa ei aidanud ka kohale kutsutud youtuberite ja striimerite tülpinud näod. Mäng ilmub 17. novembril, eeltellijad pääsevad beetasse varem sel sügisel.

State of Decay 2

Fakt, et State of Decay 2 ei jõua meieni enne järgmise aasta kevadet, tuli mulle igatahes üllatusena. Sellegi poolest on mu ootused kõrgel, kuna esimese osa näol oli tegemist minu ühe 2013. aasta lemmikmänguga.

The Darwin Project

The Darwin Project on üks neist videomängudest, mis imiteerib kaudselt klassikalist „Battle Royali“ või „The Hunger Gamesi“ formaati ning iseenesest polekski see mainimist väärt, kui Microsoft poleks heaks arvanud lavale tuua veidrat onklit, kes mängus toimuvat innukalt kommenteeris. Kindel on, et see mäng ilmub… millalgi.

The Last Night

The Last Night paelub eelkõige enda silmatorkava visuaaliga ning esmane treiler on piisavalt salapärane, et jätta enamat tahtma. Ka see teos jõuab millalgi kohale.

The Artful Escape

Tegemist on veel ühe hüper-super stiilse indie-platvormikaga, mis ilmub siis, kui see kurat valmis saab (need on mänguarendajate sõnad, mitte minu omad)!

Black Desert

See üks massirollikas, mis seni arvuti peal eestlaste jaoks lukus on, leiab enda tee Xbox One’i peale, olles ka üks neist mängudest (nagu kõik ülalolevadki), mis X-i 4K võimekust tutvustama hakkab. Nagu ka paljude ülalolevate projektide puhul, ei ole teada, millal see täpselt ilmub (tõenäoliselt järgmisel aastal).

Deep Rock Galactic

Kes ei tahaks kehastuda päkapikuks? Nüüd (õigemini siis, kui mäng ilmub) on kõigil see võimalus. Nelja inimese koostöös toimuv üksikisikuvaates tulistamismäng asetab mängijad lühikeste habetunud härrasmeeste rolli, kes koobastes varanudst otsivad ning samal ajal ründajaid püssikuulidega kostitavad.

Cuphead

Ülistiilne platvormikas sai lõpuks ometi ilmumiskuupäeva – selleks on käesoleva aasta 29. september.

Dragonball Fighter Z

Aus ülestunnistus – ma olen selle kaklusmängu tuleku üle päris elevil. Senised Dragonballi teosed, mis reeglina 3D väljal aset leiavad, pole mulle just väga imponeeriunud, ent klassikalisem 2,5D on mulle üsna meeltmööda. Plusspunktiks muidugi äge väljanägemine. Mäng jõuab kohale millalgi 2018. aasta alguses.

Super Lucky’s Tale

Mäletate, kuidas Oculus Rifti üheks esimeseks mänguks oli nunnu, ent geneeriline platvormikas? See jõuab nüüd Xbox One’i peale. Mäng ilmub käesoleva aasta 7. novembril.

Tacoma

Gone Home’i tegijate uus mäng Tacoma jõuab kohale juba paari kuu pärast, 2. augustil.

Ashen

Ashen on omapärase stiiliga soulslike (žanri nimi, millega kirjeldatakse Dark Soulsi mehaanikaga teoseid), millel, nagu arvata võib, puudub ilmumiskuupäev.

Kõik need indie-mängud

Xboxile jõuab terve ports ägedaid indie-teoseid, nagu Hello Neighbour, Observer ja paljud teised.

Code Vein

Code Vein jõuab kohale millalgi uue aasta jooksul.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Bethesda kuulutas lõpuks ometi ametlikult välja Skyrimi Nintendo Switchi versiooni, milles peitub võimalus (tänu amiibo toele) ajada endale selga Breath of the Wildist tuttavad Linki ürbid ning kasutada ka konsooli liikumisanduritega varustatud pulte. Kuupäeva ei jagatud.

Creation Club

Mäletate, kui Bethesda üritas mängumodifikatsioonide eest raha küsida ja see ei läinud hästi? Nad teevad seda jälle!

Quake Champions

Praegu suletud beetas olev Quake Champions saab hulganisti uut kraami juurde, sealhulgas ka uue tegelase, kelleks on Wolfensteinist tuttav BJ Blaskowicz. Rohkem infot saab tõenäoliselt augustis toimuval Quake-Conil.

XCOM 2: War of the Chosen

XCOM 2 saab uue laienduse, mis jõuab kohale selle aasta 29. augustil.

Lawbreakers

Lawbreakers jõuab PC ja PS4 peale 2. augustil ning hakkab maksma umbes 30 eurot.

South Park: Phone Destroyer

Lisaks sellele, et oktoobris ilmub South Park: The Fractured But Whole, jõuab selle aastanumbri sees meieni ka mobiilimäng South Park: Phone Destroyer, mis esmapilgul tundub keskenduvat n-ö suure venna võitlustele.

Starlink: Battle for Atlas

Ubisoft on tegemas kosmosemängu, mille konks seisneb selles, et enda kosmoselaeva saab valmis ehitada reaalses maailmas tänu kaasatulevatele mänguasjadele. Starlink jõuab kohale järgmise aasta sügisel.

Undertale

Üle-eelmise aasta fännilemmik Undertale jõuab – jah, ka mina ei usu seda – PlayStation Vita (ja ka PS4) peale!

Uncharted: The Lost Legacy

Uncharted 4 liiga suureks kasvanud kõrvalosa jõuab kohale 22. augustil.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Skyrim (sarnaselt paarile teisele Bethesda mängule) jõuab virtuaalsreaalsusesse ning teeb seda tänavu novembris.

The Inpatient

Until Dawni tegijad on valmistamas uut VR-kogemust, mis sel korral viib sanatoorimumisse, kus kõik ei tundu korras olevat.

PlayLink

Sony üks huvitavamatest uudistest oli PlayLink kollektsioon, mis (sarnaselt Jackboxi mängudele) kasutab puldina nutiseadmeid. Kollektsiooni parimaks on taaskord Supermassive’i poolt valmistatud teos Hidden Agenda. Kollektsiooni esimene mäng That’s You jõuab PS Plusi kasutajateni tasuta 4. juulil, ülejäänud kogumiku kohta info puudub.

Knack 2

See on Knack 2, boyyyyyyyy! Ilmub 6. septembril!

Xenoblade Chronicles 2

Xenoblade Chronicles saab järje. Tegu on väga animehõngulise rollimänguga, mille üks peategelastest on puberteedi vägagi edukalt üle elanud (võite ise arvata, kumb neist). Mäng jõuab kohale selle aasta pühadeks.

Rocket League

Rakettautode jalgpall jõuab Nintendo Switchi peale samuti pühadeks, tuues endaga kaasa eksklusiivsed kosmeetilised esemed. Samuti hakkab teos pakkuma ristvõrgus mängimise võimalust (aga mitte PlayStation 4-ga).

• • •

Sellised olid tänavuse E3 uudised, mis ei olnud piisavalt märkimisväärsed, et neist eraldi artikleid teha, kuid siiski piisavalt olulised/huvitavad, et neid mainida! Järgmise suveni!