fbpx

E3 pressikonverentsidele (mitte)ametliku avapaugu andnud Electronic Arts rääkis peamiselt mängudest, mille olemasolust me juba teadlikud olime. Ometigi suudeti meid ka üllatada – nimelt rääkis kompanii teosest, mille eksistentsist me esmakordselt teada saime.

A Way Out on koostööl põhinev märuliseiklus, kus mängijate ülesandeks on vanglast põgeneda. Missiooni edukaks sooritamiseks on vaja kahte mängijat, kes suudaksid ühe ekraani taga tegutsedes oma plaanid edukalt toimima panna. Kuna kogu tegevus toimub ühe ekraani peal, on mõlema kasutaja kogemus erinev – näiteks võib ühe mängija ekraanipoolt hõivata vahevideo, samal ajal kui tema sõber tasemes vabalt ringi liikuda saab.

Kui taoline ülesehitus pisutki ontlikuna tundub tasub ehk mainida, et tegijate eelmiseks projektiks oli omapärane üksikmängukampaanial põhinev Brothers: A Tale of Two Sons, kus üks mängija pidi korraga kahte tegelast liigutama.

A Way Out peaks kõikide eelduste kohaselt PC, PlayStation 4 ja Xbox One’i peale jõudma millalgi järgmise aasta alguses. Senikaua on aga kõikidel võimalus leida endale partner, kellega koos vanglast välja murdmist harjutada.