fbpx

Nintendole tehakse tihti etteheiteid. Üheks on, et kompanii taaskasutab enda vanu frantsiise liiga palju. Teiseks on aga see, et kompanii ei kasuta enda vanu frantsiise piisavalt palju. Viimase puhul tuuakse tihtilugu näiteks just Metroidi seeria.

Nüüd võib taolised kurtmised riiulile tagasi panna, sest Nintendo kuulutas välja kaks erinevat Metroidi mängu – üks Switchile, teine 3DSile. Millalgi tulevikus peaks Nintendo Switchi kasutajaid rõõmustama hakkama uus sissekanne Metroid Prime’i seeriasse – Samus Arani üksikisikuvaates seiklused on ühed hinnatuimad teosed Nintendo Gamecube’i peal ning kuigi Wii peal ilmunud kolmas osa sidus narratiivile ilusa lõpliku sõlme peale, on uudis järgmisest episoodist siiski piisavalt elevileajav. Sel korral ei ole arendajaks aga eelmise triloogia autor Retro Studios ning ilmumiskuupäevast on vara rääkida.

Teine neist, 3DSile mõeldud Metroid: Samus Returns on tõlgendus algselt Game Boy konsoolile ilmunud teosest Metroid II: Return of Samus, mis tähendab, et tegu on klassikalise külgvaates metroidvania žanri esindajaga. Teose valmimise eest vastutab stuudio nimega MercurySteam, kelle resümeese kuuluvad ka aastatetagused Castlevania mängud. Metroid: Samus Returns jõuab kohale juba käesoleva aasta 15. septembril.

Viimastel aastatel on pikka aega kadunud olnud frantsiisid talveunest ärganud – mullu oli virgujaks Star Fox, tänavu Metroid… Kas järgmine aasta on lõpuks F-Zero kord?