fbpx

Vähem kui aasta on möödunud Pokemon GO ilmumisest ning praeguseks on saanud teosest ilmselt see, mis ta oleks pidanud olema juba alguses. Nelja aastaaega sisaldav suvi on taaskord käes ja aeg jälle välja Pokemone püüdma minna ning mitte üksi – seekord on sõbra roll mängus märksa suurem, kui lihtsalt kaasa jalutamine.

Mängurõõmu pakub Niantic Labs seekord kõigile, ka nendele kellele ei meeldi võitlemas käia. Võitlemisalad (gym) on ümber ehitatud sarnaselt PokéStopidele, kus tuleb näpuga üle ekraani tõmmata ning vastutasuks palle, mune ja sööki korjata. Võitlemisaladele on oodata kindlasti rohkem külastajaid, kuna edaspidi tuleb motivatsiooni hoidmiseks seal asetsevaid Pokemone toita. Seda saavad teha kõik vastava meeskonna liikmed, mitte ainult need, kes on konkreetse torni hõivanud.

Viimase uuendusega on rohkem rõhku mitmikmängul, sest tulemas on „Raid Mode“ ehk haarangute mängulaad. Haarangute tulekut tähistab suur muna ning selle all olev loendur – kui see nulli jõuab, avaneb võimalus bossivõitluseks. Sellest saavad osa võtta kuni kakskümmend mängijat ning võidu puhul avaneb ka võimalus see võimas Pokemon enda ridadesse lisada (rääkimata tränist, mis võiduga kaasneb). Päeva peale jagatakse üks tasuta haarangupilet ning seljakotti neid koguda pole lubatud, seega tuleb kasutada seda targalt.

Omavaheline võitlussüsteem on jäänud samaks – kaklemiseks tuleb toksida ekraani ja põiklemiseks tõmmata näpuga vasakule või paremale, kuid tulevikus võib see muutuda. Lõpetame positiivse noodiga. Võitlemisalade võitlejate pingereas ei visata enam nõrgim kahurilihaks, vaid võitleb esimesena see, kes on seal kauem olnud. See annab ka vähem kogenumatele võimaluse pikemini pildis püsida.

Allikas: Pokemon GO Live