fbpx

Häid videomängude teemalisi filme võib üles lugeda kahe, kui mitte ühe käe sõrmedel. 2018. aasta 30. märtsil linastuv „Ready Player One“ tõotab aga tulla antud žanri parimaid näiteid.

Nohikukultuuri suursündmusel San Diego Comic-Conil linastus kultusrežissööri Steven Spielbergi uue filmi treiler, mis põhineb samanimelisel romaanil. Nagu ka raamat ise, on treiler täis äratuntavaid seoseid erinevatele filmidele, videomängudele ja raamatutele, millega koos on meil olnud au üles kasvada. Kõige keskmes on aga Wade Watts, keda kehastab Tye Sheridan. Ta kuulub nii-öelda kadunud miljonite põlvkonda. Kadunud seetõttu, et reaalne maailm on viimseni täis asustatud ning ainus koht, kuhu noored saavad minna, on virtuaalmaailm nimega OASIS.

OASIS on videomäng, kuhu selle looja on jätnud kolm saladust ehk Easter Eggi. Kes need avastab, saavutab kontrolli kogu mängusüsteemi üle.