fbpx

Uue aasta alguses on tore kalender lahti võtta ning tõmmata ringid ümber nendele kuupäevadele, mil ilmuvad kauaoodatud suured videomängud.

Mõned teosed jäävad aga kahjuks radari alla, ent seda suurem on üllatusmoment, kui satun mängima häid mänge, mille olemasolust ma varem ei teadnudki. Immortal Planet on üks selline. Tegemist on isomeetrilises vaates soulslike-žanrisse kuuluva teosega, mis suudab endasse haarata esimesest hetkest alates.

Saamaks Immortal Planetist seda tõelist naudingut, tuleb klaviatuur ja hiir koheselt siiski puldi vastu välja vahetada. Minu esimesed minutid möödusid kangelt ja kohmakalt ning isegi vastased tekitasid rohkem peavalu, kui nad oleksid pidanud. Sedasama väidab ka mäng ise – kuigi arvutile tavapärane kontrollskeem on täiesti reaalselt eksisteeriv asi, on mäng arendatud siiski pulti silmas pidades. Kui see väike probleem lahenduse leidnud, võib avastada, et kontroll on sujuv ning välk-kiired põiked vaenlaste löökide-laskude eest toimivad perfektselt.

Kohe mängu alguses seatakse mängija valiku ette – oma lemmikud tuleb välja noppida nii 3 erineva relva kui ka 3 erineva abivõime vahelt. Relvad mängustiili kardinaalselt ei mõjuta ning väidetavalt saab ühel hetkel maailmast ka ülejäänud, valimata jäänud esemed üles leida. Lõppkokkuvõttes on mängitavus nii või naa tuttavlik, mis nõuab hästi ajastatud rünnakuid, blokke, kui ka oskust õigel ajal vastase ründe eest ära põigata. Ahnuse eest karistatakse ka siin mängus kiirelt, sest iga tegevus hammustab tükikese tegelase võhmamõõdikult.

Nagu Dark Soulski, ei kuhja Immortal Planet mängijat looga üle, vaid lükkab selle kuskile tahaplaanile, et viimane saaks seda ise avastada. Tõsi, siinpuhul saab vähem rääkida sellest, kuidas narratiivi edasikandmiseks kasutatakse oskuslikult ümbritsevat keskkonda (mis näeb siiski üsna unikaalne ja kena välja) ja selles leiduvaid esemeid, ent oma ülesandega saadakse siiski korralikult hakkama.

Ja üleüldse, Immortal Planeti võlu seisneb (nagu teistegi soulslike mängude puhul) selles võidujoovastuses, kui peale mitmekordset peaga vastu seina jooksmist saab järjekordne boss alistatud!