fbpx

Hiljuti toimus Kreekas Eesti 17-aastase e-sportlase Robin „Ropz“ Kooli meeskonna Mousesportsi jaoks õnnetoov CS:GO turniir ESG Mykonos, mille nad ka kinni panid.

Muidugi ei olnud tee finaali just kõige kergem, sest tuli mängida tugevate meeskondade vastu ning näidata enda jõudu. Mängud toimusid „kolmest parim“ formaadis ning algus oli tugev – meeskond Heroic alistati Train kaardil 16:7 ning Nuke kaardil 16:8. Gambiti vastu aga mängud nii lihtsalt ei edenenud, mõlemal kaardil mängiti kuni 30 vooruni, mille lõpus võideti 16:14 nii Cobblestone kui ka Train. Antud mängudes olid Robin „Ropz“ Kool ning Miikka „suNny“ Kemppi vägagi edukad, mõlemad suutsid kahes mängus enda arvele kirjutada 30 elimineerimist.

Poolfinaalis saadi vastaseks Virtus Pro, kes alistati 2:1 seisuga. Esimene mäng Cache kaardil kaotati seisuga 16:14, peale seda mängiti Overpass kaardil, kus suudeti vastased alistada seisuga 16:6, pannes seejuures Virtus Pro’le peale väga suur pinge. Seda näitas ka viimane mäng Train kaardil, kus mäng lõppes jällegi 16:14 seisuga, ent sel korral Mousesportsi kasuks. Antud mängudes oli kõige väljapaistvam Tomas „oskar“ Stastny.

Finaalis ootas neid Team Liquid, finaal „viiest parim“ formaadis. Antud meeskonna vastu mängides oldi rohke pinge all, sest mõlemad meeskonnad võitsid ning kaotasid järjest mänge. Esimesel kaardil (Cobblestone) võitis Mousesports 16:8, järgmisel (Inferno) võttis võidu omale Team Liquid skooriga 16:5. Kolmanda mängu võttis jällegi Mousesports (Train) 16:9 ning neljanda mängu Team Liquid kaardil Mirage 16:13. Lõpuks tuli mõlemal meeskonnal ennast kokku võtta ning mängida oma viimane mäng Nuke kaardil, kus Mousesports lõpetas tervelt 5 tundi kestnud finaali 16:14 seisuga. Finaalis olid võidumeeskonna väljapaistvamad Oskar ning SuNny, mõlemad lõpetasid lõppkokkuvõttes üle 90 elimineerimisega.

Muidugi oli Mousesportsil põhjust võitu tähistada, sest see oli nende jaoks esimene sel aastal ning samuti suudeti sellega koju viia ka 100 000€ suurune tšekk!