fbpx

Viimastel kuudel on esile kerkinud kõlakaid, et The Witcheri kodustuudio CD Projekt RED ei ole arendajatele parim töökeskkond. Nüüd, tuues põhjuseks mure, et fännid võivad eeldada, et halva sisekliima tõttu kannatab töö stuudio hetkese projekti Cyberpunk 2077 kallal, on CDPR kuulujuttudele vastanud.

Cyberpunk 2077

Kõlakad Poola mängustuudio probleemidest said alguse internetiportaalist Glassdoor, kus töötajad saavad anonüümselt tööandjaid hinnata mitmetes erinevates kategooriates. CD Projekt RED on viimasel ajal sattunud halbade arvustuste laviini alla. Näib, et arendajad pole rahul juhatusega, pikkade tööpäevadega ja stuudio kiire kasvutempoga. Üks arvustus kutsub näiteks stuudio juhtkonda üles ametit maha panema ja jätma mängude tegemine neile, kes meediumist ka tegelikult hoolivad.

CDPRi avaliku kirja näol avaldatud vastus pole lohutav ega hellitav. Stuudio juhid Marcin Iwinski ja Adam Badowski väitsid, et tavaliselt nad Glassdoori arvustustele ei vasta, kuid kuna Cyberpunk 2077 kohta pole pikalt infot avaldatud, võib fännidele jääda mulje, et midagi on valesti. Iwinski ja Bodowski leiavad, et stuudio kasv on korrelatsioonis projektide ambitsiooni kasvuga ning see pole midagi uudset. Nenditakse, et CDPRi töömetoodika ei ole kindlasti kõigile ning sageli uue mängu kallal tööle asudes näib projekti teostamine võimatuna. Seega eeldatakse arendajatelt oskust ja valmidust nö „ratast uuesti leiutada“, et luua unikaalseid ja meeldejäävaid mänge. Väidetakse, et isegi kui arendaja arvates võib lõpp-produkt olla piisavalt hea, siis stuudio juhid ei pruugi sellega alati nõus olla ning siit võivad tekkida konfliktid.

Ühesõnaga, kui kaasa joosta ei jõua, jääd rongist maha.

Allikas: Polygon