fbpx

Möödunud laupäeval aset leidnud MängudeÖÖl peeti maha tulised lahingud – eelneva kuu aja jooksul toimunud kvalifikatsiooniturniiridel finaalipääsme lunastanud meeskonnad said lõpuks ometi kõik enda oskused proovile panna.

Poolfinaali paarid selgusid loosi tulemusena ning omavahel sattusid kokku meeskonnad Feldon (enidse nimega Liblikad) ning Austral, teisel pool astusid vastamisi aga sadboys_ ning 420 (endise nimega team_d3kster). Kõik mängijad andsid endast maksimumi, mille tulemusena võisid nii pealtvaatajad kui ka otseülekande jälgijad olla tunnistajaks ülimalt tasavägistele matšidele. Austral alistas Feldoni seisuga 16-14, teises poolfinaalis mindi aga lausa lisaajale, millest väljus lõpuks võitjana 420, võites meeskonda sadboys_ seisuga 18-15. Finaalmatš kujunes seega Leedu-Läti omavaheliseks tüliks – lätlased suutsid võtta küll esimese raundi (16-14), ent järgmistes mängudes oli Austral kindel (teine raund lõppes seisuga 16-5, kolmas aga 16-10) ning 420 pidi leedukatele 1-2 alla vanduma. Heitlus kolmanda koha nimel lükkus pühapäevale, pronksikoht selgus aga üpriski kiirelt – Feldon pani enda oskused maksma ning sadboys_ alistati 2-0 (raundid 16-1 ja 16-8).

Kõigi nelja kvalifikatsiooniturniiri peale kokku võttis MängudeÖÖ CS:GO võistlusest osa 75 erinevat võistkonda. Mõnes mõttes on aga poeetiline, et võit läks justnimelt Leetu – alles kaks nädalat varem käis Eesti meeskond WASD Gaming Leedus GameOnil ning noppis CS:GO turniiri peavõidu.