fbpx

Facebooki juhataja Mark Zuckerberg avalikustas, et järgmise aasta alguses toob Oculus turule eraldiseisva juhtmevaba virtuaalreaalsusseadme. Masin saab nimeks Oculus Go ning hakkab maksma 199 dollarit.

Oculus Go kasutamiseks ei ole vajalik selle ühendamine arvuti või nutiseadmega, vaid tegu on kaasaskantava iseseisvalt funktsioneeriva masinaga, mis on teoreetiliselt kasutatav kõikjal. Zuckerberg kirjeldas seda kui „kõik ühes seadet“, mille ligipääsetav disain aitab Oculusel saavutada iseendale püstitatud eesmärki: tõsta virtuaalreaalsuse kasutajate arv miljardini.

Oculuse juhi Hugo Barra sõnul saab Go olema suur samm edasi nii kasutajamugavuses kui ka pildikvaliteedis. Masin toob endaga kaasa 2560×1440 resolutsiooniga LCD ekraani, „järgmise põlvkonna“ läätsed ning prillidesse sisseehitatud helisüsteemi. Higi kogunemise vältimiseks on Go peapael valmistatud hingavast materjalist.

Kõlab liiga hästi, et olla tõsi? Seni pole näiteks avalikustatud kui kaua jagub masinal akuelu. Kui aga Oculus Go teeb tõepoolest kõike, mida lubab, siis muutub virtuaalreaalsus peagi paljudele kättesaadavamaks ja taskukohasemaks. Go näib ka hea vahendina Facebookile, et viia ellu hiljuti esilekerkinud plaane korraldada laivis VR-kontserte.

Peagi teame Oculus Gost tõenäoliselt juba rohkem.

Allikad: Oculus, Polygon