fbpx

Maineka PlayStationi stuudio Naughty Dogi endine arendaja süüdistas twitteri vahendusel oma kunagist projektijuhti seksuaalses ahistamises. Naughty Dog on süüdistused tagasi lükanud.

David Ballard

David Ballard, kes töötas Naughty Dogis ajavahemikus 2009 kuni 2014, väitis 14. oktoobril twitteri vahendusel, et 2015. aastal langes ta stuudios töötades seksuaalse ahistamise ohvriks. Mehe sõnul teavitas ta 2016. aasta veebruaris juhtumist nii Naughty Dogi kui ka stuudio omaniku, Sony Interactive Entertainmenti personaliosakondasid. Talle pakuti väidetavalt süüdistusest loobumise ja juhtumi mahavaikimist kinnitava dokumendi allkirjastamise eest 20 000 dollarit, millest Ballard keeldus. Mehe sõnul vallandati ta järgmisel päeval ettekäändega, et firma liigub uues suunas ning tema positsioon ei ole enam vajalik.

Ballardi sõnul innustasid teda juhtumiga avalikuks tulema hiljutised sündmused filmi- ja telemaastikul, pidades silmas süüdistustetulva, mis on möödunud nädalatel tabanud Hollywoodi filmiprodutsenti Harvey Weinsteini. Trauma tõttu viimased 17 kuud töötu olnud Ballard väitis, et Weinsteini süüdistajate ühine julgus ja neile osaks saav toetus ajendasid ka teda lõpuks oma kogemusi jagama.

Harvey Weinstein

Naughty Dog seevastu näib olevat juhtumist teadmatuses. Stuudio kodulehele ilmus teade, milles väidetakse, et neil puudub igasugune informatsioon süüdistuse kohta, et Ballardit oleks seksuaalselt väärkoheldud. Lisatakse, et Naughty Dog võtab taolisi süüdistusi väga tõsiselt ning ohutu töökeskkonna tagamine on stuudios alati prioriteediks.

Allikas: Polygon