fbpx

Ma olen juba aastaid võinud julgelt lootma jääda faktile, et kui mulle peaks keegi juhuslikult külla tulema ning ühel hetkel saavad kas jututeemad või muud tegevused otsa, siis aitavad The Jackbox Party Pack kogumikud meid alati hädast välja.

https://www.youtube.com/watch?v=AoB6SHyx81Q

Jackbox Games on nn. peomängude turgu pikalt ainuvalitsenud, ent selle suve hakul ilmunud That’s You! ning nüüdseks ülejäänud kohale jõudnud PlayStation 4-le eksklusiivsed PlayLink mängud üritavad monarhi tema troonilt tõugata. Võib julgelt välja öelda, et väljakutsuja käed jäävad liialt lühikeseks ning isegi taburetti abiks võttes ei suuda nood kämblad vanameistri krooni krabada.

PlayLinki teostel on üks suur, suur viga – nende mängimiseks tuleb alla laadida eraldi äpp. Vabandust, lubage ma parandan ennast – nende mängimiseks tuleb alla laadida VIIS erinevat äppi. Just nimelt, iga PlayLinki seeriasse kuuluv teos eksisteerib teistest omaette ning viite mängu ühtsena enda alla koondavat rakendust pole arendajad välja suutnud mõelda. Muidugi on arusaadav, et sarja mängud erinevad teineteisest päris korralikult, ent kui vastas seisab teos, mis suudab kõik oma veidrused kokku koondada kasutaja brauseriaknasse ning igasugune lisategevus on sellega elimineeritud, pole kahtlustki, milline peomäng on tõmmanud pikema õlekõrre.

Kindlasti on teostel individuaalselt positiivseid külgi. Suvine meelelahutus That’s You! jättis kogu kogumiku peale kõige parema mulje, pakkudes piisavalt vaheldusrikast mänguelamust ning parajas koguses muhedat huumorit. Mängija teadmisi kontrolliv Knowledge is Power jäi aga meelde sellega, et oma tegelaskuju valmimisel sai kasutada ka mobiiltelefoni kaamera abi ning enda pildi kombineerimine mänguga oli samuti naljakas ettevõtmine.Loopõhise põnevusmängu Hidden Agenda tegijateks on aga eelnevalt juba end tõestanud õuduka Until Dawni arendaja Supermassive Games, mis eos peaks põnevust tekitama.

Kahjuks on aga peaaegu igal mängul parajalt miinuseid. Näiteks muutub nii That’s You! kui ka Knowledge is Poweri juures tüütuks see, kuidas mängu edenemiseks tuleb telefoniekraani toksata, viimane neist on aga ka üleüldiselt piisavalt kuiv ja igav mäng, mis just väga ei õigusta neid megabaite, mis mu telefonis tolle rakenduse alla ära kulusid. Karaookemängu SingStar Celebration rakendus muudab kasutaja telefoni mikrofoniks ning see oli niivõrd ebamugav, et testimisõhtu lõpuks otsisime välja PlayStation 3, füüsilised mikrofonid ning vanemad Singstari mängud. Too variant oli tunduvalt lõbusam.

Lisaks eelnimetatuile leidub komplektist veel ka Planet of the Apes: Last Frontier, mis on otsast lõpuni üdini halb. Sellest lähemalt juba tulevikus ning eraldi, sest too pettumus, mille antud mäng valmistas, vajab lausa eraldi sissekannet. Ahvide Planeet on vähemalt üksinda puldiga mängitav (mitte et see toda mängu väga päästaks), ent Hidden Agenda puhul on mobiiltelefoni kasutamine vajalik. Jälle üks miinus kirjas.

Seega võib peomängude puhul julgelt The Jackbox Party Packi poole edasi vaadata – nendest arusaamine on kergem ning sisseelamine lihtsam. Samuti ei pea kõrvaliste rakenduste allalaadimiseks aega raiskama. Kui aga väiksemgi huvi PlayLinki toodete vastu on, siis pigem piirduda kas That’s You! või Hidden Agendaga. Muudel teostel võib vabalt lasta endast mööda minna.