fbpx

Netflixi poolt toodetav retrohõnguline noortesari „Stranger Things“ on kõike muud, kui retrohõnguline noortesari, kuid ma ei osanud sellele esimese hooga paremat määrajat lisada. Mida aga öelda seriaalist tehtud retrohõngulise videomängu kohta? Ikka seda, et see on retrohõnguline videomäng!

„Stranger Thingsi“ teise hooaja ilmumine oli kindlasti üks minu käesoleva aasta oodatuimate kuupäevade seas, seda juba seetõttu, et Netflix väljastab terve hooaja korraga. Hooaeg ise jäi minu silmis veidi nõrgemaks kui esimene, aga ega see pole antud kirjatüki põhjuseks, vaid hoopis asjaolu, et kolmas hooaeg on väga kaugel. Millega siis rahuldada oma imelikemate asjade vajadusi? Võta kätte mobiil ja sukeldud pea ees videomängu!

Stranger Things: The Game on pesuehtne retromäng, mida saab kogeda nutitelefonidel. Algusest peale ei peida mäng inspiratsiooniallikaid, milleks on ilmselgelt 90ndate videomängud nagu The Legend of Zelda: A Link to the Past. Erinevalt mõnest teisest tolle aja mängu kaasaegsetele platvormidele jõudnud versioonidest on Stranger Things justkui mobiilile mõeldud. Kogu tegevus ja aktsioonid ekraanil on vahetud ning ei pane kordagi puldi olemasolu taga igatsema.

Mängu algul on lukustatud lahti vaid üks tegelane – politseipealik Hopper – kel, üllataval kombel, tekib asju leides kõrvuni naeratus (kas seriaalis ta kordagi naeratas?). Mida aeg edasi, seda rohkem tegelasi lahti lukustub, igal neist oma erilised võimed. Kokku on neid mängus 8, ka uuest hooajast tuttav „Mad“ Max on esindatud. Eleven aga lukustub lahti näiteks siis, kui on kokku korjatud 8 Eggos vahvlit. Mängu tegevus toimub seriaalist tuttavates kohtades, kuid lugu, situatsioonid ja olukorrad ei ole kahjuks otseselt sarjaga seotud.

Mobiilimänge, eriti neid, mille allalaadimise eest ei pea raha maksma, seostatakse tihti tõketega, millest üle saamiseks tuleb raha siiski välja käia. Neid rakendatakse muidugi mänguti erinevalt, kuid Stranger Things: The Game puhul on märkimisväärne see, et mäng on tasuta ning sellel ei ole mingeid piiranguid või vaid päris valuutaga avanevat sisu.

Automaatsed plusspunktid minu poolt!