fbpx

Sõja koledamat poolt kujutav strateegiamäng  This War of Mine saab peagi loopõhise laienduse.

Sõjateemalised videomängud panevad mängija enamasti Rambo-laadse surematu supersõduri saabastesse, mis võib tekitada mängijates vale ettekujutuse sõjalisest konfliktist. Vastukaaluks peavoolu mastaapsetele tulistamismärulitele lasi Poola indie-stuudio 11bit studios 2014. aastal välja nn. dokumentaalmängu pealkirjaga This War of Mine, mis seab mängija ülesandeks majandada tsiviilisikute salka nii, et nad sõjablokaadi lõpuni vaimselt ja füüsiliselt elus püsiksid.

Teos võitis üsna pea mängurite südamed ning juba aasta hiljem oli see kättesaadaval nii arvutitel, mängukonsoolidel kui ka tahvelarvutitel ja mobiiltelefonidel. 2016. aastal nägi ilmavalgust teose esimene lisapakk, pealkirjaga The Little Ones, mis lisas mängu ka lapseeas tegelasi, keda sõjakoldes majandada.

Kuigi mängu esialgsest ilmumisest on möödas 3 aastat, ei paista selle loojad oma sünnitisele käega löömast. Nimelt on 11 bit studios loonud  lisapakkide seeria, nimega Stories, mille tõmbenumbriks on narratiivipõhine mängulaad.

Seeria esimene episood kannab nime Father’s Promise, mis paigutab mängija Adami nimelise tegelase rolli. Adami ülesandeks kujuneb tema tütre sõjakoldes valitsevatest ohtudest eemal hoidmine ning blokaadis olevast linnast eluga välja pääsemine. Kuigi mängus kujutatu põhineb  1992-1995 Sarajevo blokaadil, on käesolev DLC inspireeritud Poola õudus-ja ulmeromaanide kirjaniku Łukasz Orbitowski loomingust. Lisapaki autorite sõnul on see lugu inimlikust armastusest, vihast ja ohverdusest.

This War of Mine: Stories esimene episood on Steami keskonnas saadaval juba praegu, hinnaga 1,99 eurot. Kogu Stories laiendus läheb maksma 4,99 eurot.

Allikas: Engadget