fbpx

Viimased 10 päeva olen ma saanud magama alles kuskil kell 6 hommikul. Aga miks?

Sest Valkyria Project  SEGA alaharu, mis tegeleb Valkyria Chroniclesi ning Valkyria Revolutioni seeriatega – avalikustas oma uue õrritussaidi, mida iga päev kell 12 Jaapani aja järgi (ehk siis meie jaoks kell 5 hommikul) uuendati, lisades sinna enamasti uusi tegelasi. Kõik kulmineerus 20. novembril, kui veebilehele ilmus treiler, milles avalikustati ei miski muu kui Valkyria Chronicles 4!

Peale pikki aastaid ja läänes mitteilmumist (ma vaatan sinu otsa, Valkyria Chronicles III), on neljas osa lõpuks tulekul. Oodata pole ka palju vaja, kuna mäng ilmub Jaapanis juba 21. märtsil PlayStation 4 konsoolile ning Nintendo Switchile suvel. Läänes pole kindlat kuupäeva veel teada ning lisaks sellele ilmub teos siinmail ka Xbox One’ile.

Mäng leiab aset samas ajavahemikus, mil esimene ja kolmas ehk Teise Euroopa sõja ajal. Seekord ei mängi me aga gallialaste, vaid ühe suurema osalise, Föderatsiooni ridades. Mängurite juhitav on Salk E, millesse kuuluvad leitnant Claude Wallace, uue klassina sisse toodud „mortarer“ Riley Miller, Darcsenide rassi kuuluv ohvitser Raz ning samuti ohvitser -snaiper nimega Kai Schulen.

Ja seal on mütsiga koer!

MÜTSIGA.

KOER.

Kes on hea poiss?

Valkyria Chronicles 4 kasutab taaskord vana head Canvas mängumootorit ning selle kallal on ka veidi kõpitsetud, kuna on lisatud rohkem sügavust, varje ning reaalajaefekte – kuna enamus mängust leiab aset külmadel ja lumistel aladel, saame näiteks näha oma jalajälgi lumes või kuumusest tingitud soojavärinaid (ma tean, et see pole nii suur asi, kuid ikkagi on palju AAA firmasi, mis ei tee selliseid lihtsaid asju).

Teose ametlikku põhilaulu, „Light Up My Life“, on sisse lauldud ning kirjutatud Mai Kuraki poolt, lisaks naaseb helilooja Hitoshi Sakimoto. Tegelaste disainiga ei tegele keegi muu kui legendaarne härra „torpeedotiss“ Raita.

Minu Aasta Mäng 2018 on juba teada!

Allikad: Gematsu, PlayStation, Famitsu