fbpx

Mõned aastad tagasi tundus, et ühiselt diivanil teleri taga mängitavad mängud on jäänud kaugele minevikku, olles meie mälus vana aegu meenutamas vaid läbi ekraani lõhestavate, kuid siiski harva esinevate kaklus- ja võidusõidumängudega. Kuid inimesed ei unusta ja indie-mängud teadsid seda! Siin on 5 mängu, millega ei jää ükski perekondlik jõulukoosviibimine vaikseks ja sõbralikuks tegevuseks.

Nidhogg 2

Mis saab olla parem tunne, kui taaskord sokke kinkinud vanaemale vibuga näkku lasta või tüütul väikevennal selgroog välja tõmmata? Seda kõike muidugi virtuaalselt. Nidhogg 2 eesmärk on kahemõõtmelisel ekraanil teatejooksu kombel ühest äärest teise pendeldada – võitjal on õigus joosta teisele poole, kaotaja peab tegema kaitsetööd. Siinjuures on mängijatel kasutamiseks erinevaid relvi, et ekraan vastase värvilise verega üle valada. Võita saab vaid üks, kellele ülistatakse suurim au – saada söödud iidse draakoni poolt. Kui Nidhogg 2 animatsioonid ja kunstiline stiil on veidi liiast, tasub pöörata pilk mängu esimese osa poole, sest seal puuduvad eelpool nimetatud mänguosad täielikult, on vaid pikslid ja palju kannatusi.

Divekick

Pole palju kaklusmänge, mida saab mängida vaid kahe nupuga. Divekick pakub keerukate ja alati ununevate kombinatsioonide kõrvale võimalust vaid hüpata ja lüüa, seejuures on eemaldatud igasugune teadlik tegelase liigutamine läbi noole või WASD klahvide. Kas see teeb antud mängu kuidagi lihtsamaks? Ei, vastupidi! Divekick on oma mehaanikast hoolimata äärmiselt keeruline mäng, aga seda ei pea ju vastasele ütlema.

Sportsfriends

Spordisõprade mängukogumik reklaamib end kui paljusid erinevaid ja lõbusaid mänge sisaldava pakina, aga tegelikult kõlbab seal jõuluõhtul ekraanile kuvada vaid üht. Super Pole Riders annab kahele kuni neljale mängijale kätte teibad, et siis nende abiga või nende takistusel lükata nööri otsas rippuv pall kõrgel asuvasse väravasse. Seejuures ei puudu ka võimalus vastasmängijatele lihtsalt kannaga pähe lüüa. Kuna teibad alluvad inimmõistusele harjumatule füüsikale, saab nende abiga moodustada huvitavaid inimskulptuure, mis paneb ka kõige värskema võimleja oma pead imestusest kratsima.

Mount Your Friends

Mis juhtub siis, kui hästivarustatud nappides riietes mehed soovivad moodustada inimtorni? Loomulikult Mount Your Friends! Eesmärk on lihtne, tuleb kiirelt oma oskusi kasutades jõuda inimtorni tippu ning seejärel alustada uuesti. Mingit rolli mängib ka kits, aga selle peab jätma juba iga mängija enda avastada. Järgmistel jõuludel saab loodetavasti sama asja teha ka kolmandas dimensioonis.

The Jackbox Party Pack 1-4

Erinevalt eelpool kirjeldatud teostest, sisaldab Jackbox Party Pack tõesti palju erinevat ning siinkohal peaks seltskond kiirelt leidma just neile sobivaima mängu, millega läbi nutitelefoni hiilata teadmiste, valetamise, kiirreageerimise, piinlikuse, joonistamisoskuse või jumal teab millega. See on kindlasti ülim rahulikku jõuluõhtut rikkuv mäng, mis tõmbab käima ka selle kõige endasse tõmbuvama teismelise, kes peab end teistest kõrgemal olevaks.