fbpx

Novembris otsustas Epic Games lõpu teha häkkerite märatsemisele nende ellujäämismängu Fortnite ülipopulaarses battle royale mängulaadis, kaevates nad kohtusse. Hiljem aga tuli välja, et üks neist petistest on 14-aastane noormees.

Poisi ema kirjutas hiljem Epic Gamesi juriidilisele meeskonnale kirja, kus ta kritiseeris nende otsust tema poeg kohtusse kaevata. Vanema sõnade järgi on laps vaid patuoinas, kes saab kõikide teiste petiste süüdistused enda peale. Kahjuks ei ole olukord päris nii lihtne.

Noormees, kes on YouTube’is tuntud kui Sky Orbit, postitab regulaarselt oma kanalile videoid sellest, kuidas erinevaid mitmikmänge häkkida. Üks taoline video oli ka Fortnite’i kohta, millelele Epic Games kiirelt ka DMCA kaebuse esitas (Digital Millennium Copyright Act, ehk kaebus, mida saab YouTube’is esitada autoriõiguste rikkumise korral). Noormees muidugi apelleeris.

https://www.youtube.com/watch?v=OSVeOQfujOQ&t

DMCA apelleerimise korral on kaebajal kaks võimalust – võtta see kas vastu ning lasta kõigil kasutajatel ka edaspidi autoriõigusi rikkuvat sisu postitada… või kaevata rikkuja kohtusse. Epic Games valis viimase võimaluse, mis on firma jaoks tunduvalt loogilisem.

Samuti on noormees ühe tuntud petisteportaali moderaatormeeskonna liige, kus ta postitas pärast uue häki leidmise fraasi „Now method is exposed. Epic Eat my ass.”. See ütlus otsest tõlget ei vaja.

Sõltumata kõigest sellest tegi ka Epic Games mitu viga – nimelt avaldas firma noormehe nime, mida ei tohiks kostja elukoha seaduste järgi teha. Epic Gamesi sõnul ei kehti aga seadus juhul, kui kostja vanust ei teata.

Tundub, et Epic Games ei planeeri lõpetada oma aktiivset vastupanu petistele. Kompanii sõnade kohaselt jätkub kohtuasjade loomine edasi, ühe sellise otsus on samuti juba teada. Oktoobris kohtusse kaevatud Charles Vraspir ei tohi enam üheski Epic Gamesi poolt arendatud mängus pettusi ja häkke kasutada, vastasel juhul ootab meest trahv summas $5000.

„Kohtusse kaebamine“ kõlab palju hirmutavamalt, kui keeld mitmikmängudes häkkimisele. Kas selline lähenemine aitab Fortnite’il ka edaspidi oma populaarsust kasvatada, saame teada aga palju hiljem.

Allikas: PC Gamer