fbpx

Heakene küll, eks see pealkirjas peituv väide kehtib pisikese mööndusega. Võibolla isegi päris korralikult suure mööndusega…

Küll aga ei muuda see asjaolu, et paljudele tuttav Nahkhiiremees on tõepoolest üles astunud videomängudes, mis ühel või teisel momendil leiavad aset just jõuluperioodil. Mis veelgi humoorikam, mõlemad on tema enda mängud!

Tim Burtoni samanimelisel filmil põhinev Batman Returns omab linateosega vähem ühiseid jooni kui arvata võiks, küll leidub aga selles madistamismängus tasemeid, kus klassikalised jõuluelemendid (noh, lumi ja kuused ja ehted ning muu säärane) hõlpsalt näha on. Tegelikult on Batman Returns sama hooajatu klassika nagu filmide puhul pühade ajal kodumaiseid ekraane kaunistav Bruce Willise märul „Die Hard“ – pahadele võib pasunasse anda igal ajal, aga jõulude ajal on see kohe kuidagi eriti magus tegevus! Batman Returns on üleüldse mõnus mäng, soovitan kõigile. Eriti praegu, detsembris.

Teiseks Batmani jõulumänguks on Arkham-seeria kõige unustatavam episood, mis on ühtlasi (vähemalt seni) ka ainus, mille tegemise eest ei vastutanud Rocksteady. Jah, arvasite õigesti – selleks on otse loomulikult Batman: Arkham Origins. Mängu üpriski morbiidne tegevus (Batman lahendab mõrvamüsteeriumit) leiab nimelt aset jõululaupäeval, kuigi Gothami tühjadel tänavatel ringi konnates ei olekski sellest justkui aru saada, kuna aknad ja tänavalaternad on pimedad ning õues külma käes värisevad vaid kurjategijad. Aga hei – läheb siiski arvesse! Batman: Arkham Origins ei ole otseselt halb mäng, ent kuna ta ei paku oma eelkäija (ja seeria parima osa) Arkham Cityga võrreldes mitte midagi uut, võib selle julgelt vahele jätta.

Kui aga huvi nii Batmani kui ka jõulude (ja eriti just nende kahe koosluse) vastu suur on… noh, siis pole suuremat valikut.