fbpx

Enne jõule avalikkuse ette jõudnud Bridge Constructor Portal võiks nii mõnelegi huvi pakkuda. Peaaegu iga videomänge armastav inimene on proovinud (või on vähemalt teadlik) Portalit ning tunneb selle eripärast huumorit ja atmosfääri, mistõttu võiks ju ka kõnealune teos põnev olla nii Portali kui ka Bridge Constructori seeriate austajatele. Ent kuidas on lood tegelikult?

Bridge Constructor Portalis on mängija ülesandeks panna veoautod mööda iseehitatud sildu liikuma. Mängus leiduva 60 leveli jooksul lisatakse sildade vahele ka portaale, valvur-turreteid ning barjääre, kuid sisu poolest on see kõik. Progressioonisüsteem mängus puudub, piirangud sildade ehitamises samamoodi, ei ole isegi võimalust ise leveleid ehitada.

Juhul, kui oled eelnevaid Bridge Constructor mänge proovinud, siis kahjuks ei ole selles Portali-teemalises variatsioonis midagi erilist. Portaalide paigutamine ja sättimine tundub igas mõttes tore… kui see vaid  võimalik oleks. Nimelt on Bridge Constructor Portalis  kõik portaalid tasemetesse juba eelnevalt paika pandud ning liigutada neid ei saa, mis on minu arust kaotatud võimalus. Muud mängumehhaanikad on samad nagu eelmistes teostes, kuid ülalmainitud sisunappus teeb asja hullemaks.

Portali austajatele võib see mäng siiski huvi pakkuda GLaDOSe originaalse häälnäitleja, armsate valvur-turretite ning portaalide füüsika tõttu. Kahjuks on see aga kõik – huumor ei ole tavapärase Portali omaga kuidagi võrreldav, vaid tundub pigem imitatsioonina. Sõltumata sellest toovad väikesed fännidele mõetud sisenaljad vahepeal küll naeratuse suule, mis tekitab hea tunde.

Usun, et kõnealune teos võiks rohkem huvi pakkuda pigem Bridge Constructori fännidele kui Portali omadele, kuid sedagi napilt, sest mäng tundub olevat välja lastud selle lootusega, et inimesed ostavad seda pigem nime pärast.

Mõned levelid võivad kindlasti olla väga keerulised, kuid suurem osa neist on kergesti lahendatavad.

Sellest sõltumata ei saa öelda, et tegu on igas mõttes halva teosega. Suutes antud artiklis mainitud vigu mitte märgata või olles kindel, et need häirima ei hakka, võib Bridge Constructor Portal olla piisavalt tore ja armas ajaviide. Kuid enda lootuseid ei tasuks kõrgele ajada – pigem tuleks valmis olla selleks, et mäng võib kiirelt igavaks muutuda.