fbpx

Jäisel tühermaal rusudesse vajunud haigutavate akendega hallid majad täis halastamatuid rüüstajaid, ebardlikke verejanulisi elukaid ja surijate meeleheitlikke karjeid. Moskva oli karm kant juba enne tuumasõda.

Just sellist pilti pakkus hiljuti aset leidnud The Game Awards raames avaldatud uusim Metro Exodus treiler, mis annab aimu, et sel korral on mängijate avastada varasemast märksa suuremad alad. Exoduse peategelane on juba seeria fännidele tuttav Artjom ning mängu tegevus leiab aset vahetult pärast 2013. aastal ilmunud Metro Last Light finaali, võttes kaanoniks teose n-ö õnneliku lõpu.

Exoduses komistab Artjom Moskva varemeid avastades töötava rongi otsa ning, hoolimata aastakümneid tagasi tsivilisatsiooni hävitanud tuumasõja laastamistööst, asub sellega Venemaa avarusi avastama. Kuigi näib, et Metro seeria on võtnud suuna avatud maailma poole, kinnitab teose kodustuudio 4A Games, et Exodus hõlmab jätkuvalt selgepiirilist narratiivi, mis on alati olnud seeria tugevus. Poleks üllatav, kui see narratiiv keskenduks Vene kitsarööpmelise raudtee eelistele Euroopa dekadentliku laiarööpmelise süsteemi ees postapokalüptilises maailmas.

Kui suur on mängu kaart? Milline on täpne väljalaskekuupäev? Kas 4A Gamesi suurtoetaja on Oleg Belozjorov, Vene Raudteede peadirektor? Peale selle, et Metro Exodus ilmub 2018. aastal PC-l ja Xbox One ning PlayStation 4 konsoolidel, teame me hetkel üsna vähe.

Allikas: Polygon