fbpx

Hiljuti avalikustas Nvidia oma kauaoodatud Volta mikroarhitektuuril põhineva tavakasutajatele mõeldud graafikakaardi nimega Titan V, mis maksab $3000. Mängurite kahjuks ei ole tegu aga üldse neile mõeldud videokaardiga ning seda mitte vaid hinna pärast.

Sõltumata sellest, et Titan V sees olevas kiibis on 5120 CUDA tuuma ning 320 TMU-d (texture mapping units ehk graafilise kiibi osad, mis vastutavad bitmapide ja tekstuuride filtreerimise eest), mis on võrreldes GTX 1080 Ti-ga 30% rohkem, ei ole tegu üldse mänguritele mõeldud kaardiga. Asi on Nvidia poolt tehisintellekti ja masinaõppimise tarvis kasutusele võetud Tensor tuumades, mida mängud ei saa kasutada, kuid mis tarbivad nii rohkem energiat kui ka võtavad kiibi peal rohkelt ruumi.

Nvidia V100 kiibi ühe SM struktuur.

V100 kiibil põhinev Titan V ei pruugi mängudes üldse kiire olla just oma teistsuguse SM (streaming multiprocessor) struktuuri tõttu. Tensor tuumad võtavad igas SM-is liiga palju ruumi, et need kiibi osad saaksid omavahel Pascal mikroarhitektuuriga võrreldes paremini suhelda.

Tulemuseks on see, et isegi kui mängur peaks endale kõnealuse kaardi millegipärast ostma, ei pruugi see GTX 1080 Ti-st või Titan Xp-st kiirem olla. Titan V on mõeldud teadlastele, kes tegelevad tehisintellekti ning masinaõppinise arendamisega – need on valdkonnad, kus Tensor tuumasid saab ka päriselt täismahus tööle panna. Sellest sõltumata näitavad esimesed testid mängudes keskmiselt 20-30% paremaid tulemusi (seda võrdluses GTX 1080 Ti-ga).

Titan V sees on 12 GB uut HBM2 videomälu, mis on kasutuses nii nende eelmise lipulaeva kiibi P100 sees, kui ka AMD Vega kaartides.

Volta tehnoloogia on tõesti põnev ning Titan V on esimene samm järgmise Nvidia videokaartide põlvkonna mänguriteni toomise suunas, kuid antud kaart ei too endaga kaasa sama hüppelist arengut, nagu me nägime näiteks GTX 1080 turule jõudmise ajal. Vastasel juhul oleks Nvidia kindlasti sellest rohkem rääkinud.

Allikas: GamersNexus