fbpx

Põhja-Ameerika e-spordimeeskond Cloud9 suutis pärast pingutusterohket seeriat (mis kulmineerus topeltlisaajaga) võita Eleague Counter-Strike: Global Offensive Boston Major turniiri.

Turniiri algus ei olnud tiimi jaoks paljulubav. Esimesed kaks mängu kaotati, mille tulemusena ei oodanud publik neid finaalis näha. Sellest hoolimata suutis Cloud9 võistluse edenedes teha korraliku tagasituleku, mille käigus põrmustati üks turniiri favoriitidest, G2. Samal ajal otsis teine finalist, FaZe Clan, võimalust teha ajalugu – nimelt oli FaZe Clan tänu oma tugevale meeskonnale turniiri favoriit.

Esimene mäng algas Cloud9 jaoks lootustandvalt, poolaeg lõppes seisuga 8-1. FaZe suutis teha aga uskumatu tagasituleku, võites esimese mängu 16-14 lõpptulemusega. Teist mängu alustas tugevalt jällegi Cloud9. Jõudes 15. raundi juurde suutis FaZe Clan vastu pidada veel 7 kuni lõpuks Cloud9 oma võidu kindlustas ja viis turniiri 3. mänguni.

Kolmas mäng algas hoogsalt mõlema meeskonna jaoks. Cloud9 suutis esimesed 5 raundi järjest võita, aga peale seda sai FaZe hoo sisse. Cloud9 suutis alles 14. raundis raha ja relvade nappuse tõttu veritsemise lõpetada.

Esimene poolaeg lõppes 8-7 FaZe Clani kasuks. Sellel hetkel oli veel raske võitjat ennustada. Peale poolte vahetust oli FaZe väga edukas terroristide poolel – tundus, et turniiri võit on nende.

Kuigi võite jagunes mõlemale meeskonnale, lähenes 16 punkti piir kiirelt. FaZe Clanil õnnestus lõpuks turniirpunkt saada, aga ees ootas veel palju raunde. Cloud9-ile saabusid võidud raund raundi järel ning nii lähenedesid ka nemad oma turniirpunktile. Mäng kulmineerus 30. raundil – FaZe tahtis võita, aga Cloud9 suutis seisu viigistada ja mängu lisaajale saata.

Kodupubliku toetuse ja energia toel läks Cloud9 lisaajale suure enesekindlusega. Esimeses 3. raundis jooksis Cloud9 FaZe Clanist piltlikult öeldes üle. Meeleolu muutus äkitselt – elu pärast võitlemine asendus võidueelse ekstaasiga.

FaZe suutis tormi üle elada ja järgmised 2 raundi võita. Sellest hetkest alates käis võistlus sellele, kes suudab paremini pingele vastu pidada. Lisaaja viimases raundis hoidis FaZe Clan küünte ja hammastega enda elunatukesest kinni ja seekord suutsid nad Cloud9 turniirpunkti ära rikkuda – mäng läks teisele lisaajale!

Teises lisaajas tundus, et tiimid jäävadki lõpmatuseni võitlema. Mängijate nägudelt oli näha frustratsiooni: iga võidetud raund tekitas joovastust, iga kaotatud raund masendust. Toetudes publiku hüüetele: „U-S-A, U-S-A, U-S-A,“ jõudis Cloud9 matšpunktini. Lõpuks teises lisajas, 5. raundis, alistas Cloud9 FaZe Clani.

Cloud9, turniiri underdog, viis koju 500 000 dollarit ja 2018. aasta esimese Majori võidu.

Allikas: Compete