fbpx

Jani TOP 10 mängu aastal 2017

Möödunud aasta oli videomängude seisukohalt päris rikkalik. Huvipakkuvaid teoseid oli lausa nii palju, et kõigi jaoks ei jätkunud lihtsalt aega. Ajanappuses mängis suurt rolli ka pisikene Player 3, kes üle-eelmise aasta lõpul meie perre sündis. Hoolimata oma tänavusest vähesest mänguajast panin siiski kirja enda 2017. aasta 10 lemmikut, mille jaoks ma unetundide arvelt aega laenasin.

10. Need for Speed Payback

Autosõidusimulaatorid käivad mul üle jõu. Forza Motorsport, Gran Turismo ja Project CARS on suurepärased mängud, aga kahjuks mitte minu teetass. Need for Speed oli minu taseme jaoks paras võidusõit, mida pisikeste osadena ette võtta.

9. Tekken7

Võitlusmängud on üks minu lemmikžanr ning mullu ilmus neid üksjagu. Paraku ei olnud mul väga palju aega, et sellesse maailma tõsisemalt süveneda. Tekken 7 jäi kuidagi rohkem sõelale ning seda mängisin ka märkimisväärselt rohkem, kui ülejäänusid. Märksõnadeks Akuma ja Street Fighter.

8. The Walking Dead: The New Frontier

The Walking Dead on alati hea olnud. Kolmas hooaeg oli küll pisut nõrk, aga sellest ei ole midagi. Üleüldiselt on Telltale Games endiselt tugev tegija!

7. Horizon: Zero Dawn

Hea mäng, aga natukene igav. Väga palju oli tunda standardset lähenemist, mis tänapäeva mängudes hästi toimib – tuleb otsida üles vaatetorn, avada uus osa kaardist, arendada salajastes koobastes relvi ja nii edasi, ja nii edasi. Umbes nagu Assassin’s Creed ja muud analoogsed mängud mängijat stimuleerivad. Visuaal oli muidugi väga kaunis, Ubisoft sai seekord väga hästi hakkama. Oota… see pole ju Ubisofti mäng?

6. Hellblade: Senua’s Sacrifice

Omapärane ja väga lahe mäng. Võiks öelda, et pisut alahinnatud. Kohati tundus korduv, aga mul oli tore näha, et mängutegijatel on endiselt julgust ka silmapaistvamaid ning standardist kõrvale kalduvaid mänge toota.

5. Cuphead

Väga hea ajaviide, aga pikki sessioone ma ei suutnud teha, sest närvid ei talunud seda pinget ja frustratsiooni. Mäng ajas kohati väga kurjaks, aga samal ajal suutis pakkuda väljakutset ning hoidis kenasti konksu otsas.

4. 3 on 3 freestyle

Lahe tänavakoss ning, mis peamine, PS4 platvormile tasuta saadaval! Tegelase arendamise süsteem oli kahjuks aeganõudev ja kohmakas, aga mäng oli väga nauditav. Minu silmis oluliselt lõbusam ning ilusam kui NBA Playgrounds.

3. Absolver

Avatud maailmaga võitlusmäng, mille mehhaanika oli nauditavam, kui oskasin eales arvata. Väga kaasahaarav ja visuaalselt omapärane mäng. Sisu oli pisut napp, aga kõik muu super lahe.

2. Destiny 2

Ainukene põhjus, miks Destiny 2 teisele kohale langes, on Destiny 1. Seda just põhjusel, et esimene Destiny tõstis kvaliteedilati nii kõrgele, et Destiny 2 paraku vedas minu isiklikke ootuseid alt. Samas tegu ikkagi arvatavasti möödunud aasta parima tulistamismänguga.

1. Resident Evil 7

Kuna ma olen igipõline õudusmängude ja Resident Evil seeria austaja, siis ei olnud mul tänavuse aasta lemmikmängu valimine keeruline. Erit mõnus ja omaette huvitav elamus oli Resident Evil 7 virtuaalreaalsuses.