fbpx

Oma möödunud aasta parimate edetabelis mainisin, et uusi mänge satub minu kätte harva. Tänavu tahaksin asja tunduvalt parandada – siin on mängud, mida ma aastal 2018 väga ootan ja loodan need kõik ka läbi mängida.

The Last of Us Part II

Esimene The Last of Us on mul tegelikult hetkel alles veel pooleli (jah, ma olen ajast nii maas). Seni on lugu ja tegelased meeldinud ja kuigi ma pole veel lõppu näinud, siis erinevate infokildude põhjal juba tean, et Ellie ja Joeli lugu areneb edasi ning neid ootavad ees uued seiklused.

Ori and the Will of the Wisps

Eelmisel aastal avastasin enda jaoks sellise mängu nagu Ori and The Blind Forest. Will of the Wisps, ehk selle järg, viib väikese hinge Ori enda kaaslase Seiniga avastama maailma väljaspool Nibeli metsa ja tegelased üritavad välja uurida Ori tegelikku eesmärki selles maailmas. Mäng ise on tüüpiline metroidvania platvormikas, kus tuleb erinevaid ülesandeid lahendada, mille tulemusena saab Orit omakorda tugevamaks, osavamaks ja paremaks muuta. Teades, et esimene osa ei olnud tegelikult lihtsate killast, loodan tõsiselt, et ka uus osa pakub samapalju põnevust.

God of War

Olles suur God of War seeria fänn, ootan kannatamatult ka uue osa tulekut. Kratos on tagasi, aga seekord koos enda poja Atreusiga, kellele ta on õpetaja ja mentor. Mängida saab siiski peamiselt Kratosega ja mõnel üksikul korral passiivselt ka tema pojaga. Poeg on pigem abiks erinevate ülesannete lahendamisel. Kui varasemalt on GOW olnud puhtalt Kreeka mütoloogia pärusmaa, siis seekord minnakse Skandinaavia legende avastama. Kindlasti suureks erinevuseks saab olema fakt, et Kratosel ei ole enam tema kurikuulsaid „kahe keti mõõkasid“, vaid hoopiski maagiline sõjakirves.