fbpx

Iga kord, kui võrreldakse praeguse generatsiooni kahte suurimat konsooli – PlayStation 4 ja Xbox One – on üheks võrdluselemendiks ootuspäraselt eksklusiivmängud, millega Sony masin juba puhtalt kvantiteedi mõttes ilmselgelt konkurendist üle on. Kuidas saaks Microsoft toda situatsiooni lahendada?

Polygonile antud usutluses ei tee Microsofti Xboxi osakonna kõrgeim lüli Phil Spencer saladust sellest, et Xbox hetkel eksklusiivmängudega kiita ei saa. Tänavusteks suurimateks teosteks on State of Decay 2, Crackdown 3 ning märtsikuus kohale jõudev piraadimöllukas Sea of Thieves. Nende turustamiseks on Microsoft otsustanud teoseid jagada ka enda kuutasupõhises mänguteenuses Xbox Game Pass. Siiski on ilmselge, et antud nimistu on üsna hõre ning seda võimendab ka fakt, et viimaste aastate jooksul on kompanii otsustanud juhtme seinast tõmmata vähemalt kahe teise mängu arendamisel – unustuse hõlma vajusid nii Scalebound kui ka Fable Legends.

Kuidas plaanib Microsoft oma mängude reakoosseisu täiendada? Kui uskuda Polygoni anonüümsete allikate juttu, piilub Bill Gatesi superfirma salamisi mängukompanii EA poole ning mängib enda rahakotiraudadega. Nimelt räägitakse kulisside taga Electronic Artsi ostmisest, mis oleks üpriski huvitav lüke. Tuleks selle tehinguga kaasa nii „Star Warsi“ litsents kui ka teised mainekad mängustuudiod, nagu Bioware ja DICE. Teisteks potentsiaalseteks ohvriteks on Steami omav Valve ning eelmise aasta suurima hiti PlayerUnknown’s Battlegroundsi üllitanud PUBG Corp. Kui esimene neist on üpriski uskumatuna kõlav, siis teine tundub juba rohkem usutavana, eriti kui arvestada asjaolu, et PUBG on praegu Xboxi peal (tänu konsoolieksklusiivsusele) üks suurimatest tõmbenumbritest.

https://www.youtube.com/watch?v=k_9fG8hPCi0

Muidugi on tegu kõigest kuulujuttudega, mis ei pruugi ning tõenäoliselt ei saagi kunagi tõenäoliseks. Sellele vaatamata muutub Microsofti tuleviku jälgimine praegusest tunduvalt huvitavamaks.

Allikas: Polygon