fbpx

Ei ole mingi saladus, et PlayerUnknown’s Battlegroundsi mängib tohutult palju inimesi. Samuti pole üllatav, et selle üüratu inimhulga seas on ka neid, kes pigem jõuavad hõrgutava kanaeineni läbi sohitegemise. Kuid kes oleks oodanud, et neid on nii palju??

PUBG kasutab BattlEye sohivastast tarkvara ning antud toote arendajad jagavad tihti Twitteris erinevate mängude kohta statistikat. Näiteks detsembri lõpus raporteerisid nad, et PUBGis on läbi aegade bännitud poolteist miljon kontot.

Kuigi juba see arv on tohutu, on jaanuari statistika veelgi üllatavam. BattlEye kirjutas, et möödunud kuu jooksul on PUBGi kanaeinebufeest saanud keelu üle miljoni mängija. See on eriti arulage, arvestades, et see on pea 40% kõikide bännitud kontode hulgast.

BattlEye väidab, et kahjuks sohitegijate arv kasvab, ent loodetavasti suudetakse neid ohjeldada. Detsembris Kotakule antud intervjuus lubas mängu looja Brendan Greene, et PUBGi on tulemas uued automaatsed süsteemid, mille abil saab häkkereid kiiremini ning täpsemini teolt tabada. Mängu Steami kommuunilehele kirjutasid arendajad mõned päevad tagasi, et uued süsteemid käivituvad peagi.

Lisaks kõigele sellele teatati, et Battlegroundsi pole enam võimalik jagada pereliikmete vahel Steami Family Sharing funktsiooniga. Öeldi, et seda kasutati liiga palju, et mängu erinevaid turvapuudujääke ekspluateerida.

Need on loomulikult suured ja julged sammud häkkerite vastu. Arvestades aga kuivõrd populaarne PlayerUnknown’s Battlegrounds on ja kui suur protsent mängijabaasist on valmis kanaeinet saama ebaausaid teid pidi, on kahjuks võidetud vaid üks lahing – sõda arendajate ja sohitegijate vahel kestab aga edasi.

Allikas: Kotaku