fbpx

Professionaalne e-sportlane Sasha „Scarlett“ Hostyn tegi eelmisel nädalal ajalugu, lüües kahekordset maailmameistrit sOs’i IEM Pyeongchang 2018 turniiril. Samasugust käekäiku jätkas ta ka reedel, krabades veelgi rohkem võite maailma parimate vastu. Scarlett on hetkel Starcraft II pro-skeenet domineerimas ja tundub, et see ei lõppe veel nii pea.

Pärast Joo „Zest“ Sung Wook ja Lee „Innovation“ Shin Hyung alistamist on Hostyn esimene naissoost Starcraft II mängija, kes on jõudnud Global Starcraft League veerandfinaali. Lisaks sellele on ta viies välismaalt pärit mängija (ehk kes ei ole pärit Lõuna-Koreast), kes nii kaugele pääsenud.

Scarlett on tuntud Zerg-rassi mängijana, mille tulemusena on talle antud ka hüüdnimi „Queen of Blades“, mis on viide mängus olevale Zergide kuningannale Kerriganile.

Scarlett suutis reedestel mängudel üllatada kõiki – nii vaatajaid kui ka oma vastast Leed – väga agressiivse mängustiiliga. Hostyn näitas sarnast taktikat ka Pyeongchangis, aga Lee vastu mängides demonstreeris ta, mida sellise stiiliga tegelikult korda saata suudab. Lee, üks kõige auhinnatumaid mängijaid, pidi 2-0 seeria järel Scarlettile oma kaotust tunnistama. Olles hävitanud Zesti 2-1 seerias ja Innovationi 2-0 seerias, istub Scarlett rahulikult turniiri esimesel positsioonil.

Kõigepealt Pyeongchangis saadud turniirivõit ja nüüd ka parim paigutus GSL turniiril – Hostyn on Starcraftis standardeid purustamas, olles võitnud väga lühikese aja jooksul maailma parimaid mängijaid. Scarlett on näidanud, et ta suudab ka kõige tugevamaid vastaseid alistada, tõestades, et naised suudavad mängida samal (kui mitte paremal) tasemel kui mehed.

Allikas: Compete