fbpx

Sony andis teada, et 1. aprillil lahkub ametist firma tegevjuht Kaz Hirai. Tema 2012. aastal välja kuulutatud ambitsioonikas arengukava One Sony on korporatsiooni muutnud videomänguturu liidriks.

Hirai asus Sony tegevjuhi ametisse 2012. aastal, mil firma mängudivisjon üritas Microsoftiga sammu pidada. PlayStation 3 ei olnud suutnud saavutada oma eelkäijaga võrreldavat müügitempot ning kahe firma omavahelises heitluses jäi peale Xbox 360. Panustades videomängude populaarsuse jätkuvale kasvule, esitles Hirai peatselt pärast ametisse astumist One Sony kontseptsiooni, mille eesmärk oli firma käivet tõsta ja mis pani varasemast palju suuremat rõhku mängusektori arendamisse. Aeg on näidanud, et Hirai reformid tasusid ennast ära – 2013. aastal ilmunud PlayStation 4 on osutunud üliedukaks ning põhikonkurent Microsoft on taas tagaajaja rollis.

Kazuo Hirai (paremal) ja Kenichiro Yoshida 2016. aastal.

Kaz Hirai töökohustused võtab aprilli alguses üle Sony praegune finantsjuht Kenichiro Yoshida. Kuigi pole teada, kas, kus ja mis kapatsiteedis Hirai karjäär jätkub, kavatseb ta siiski kaasa lüüa Sony 2018. finantsaasta äriplaani väljatöötamises. Sony avalikustab majandusplaani 1. aprillil – samal päeval, mil Hirai töölt lahkub.

Allikas: Endgadget