fbpx

Kui me Andriga hiljuti uue „Pacific Rim“ filmi ootuses pilgu minevikku heitsime ja avastasime, et filmil põhinevad mängud saab ühe käe sõrmedel üles lugeda, tabas mind pisemat sorti ahastus. Suurte robotite ja koletiste omavahelisele võitlusele toetuval filmi(seeria)l on tegelikult tunduvalt rohkem potentsiaali, kui me esialgu arvata võime ning „Pacific Rim“ võiks videomänguna olla tunduvalt enamat kui vaid 3D-kaklusmäng.

Nagu näiteks…

Kohtingusimulaator

Jaegerite – ehk siis nende suurte molliandmisrobotite – juhtimine nõuab vähemalt kahe piloodi olemasolu. See aga ei käi niisama lihtsalt. Nimelt peab pilootide vahel valitsema totaalne harmoonia ja emotsionaalne ühtsus. Selle tagamiseks tuleb enda partnerit tunda ning mis saaks olla parem viis tema tundmaõppimiseks… kui kohtingutel käimine? Ega ju igaühega Kaijude vastu sõtta ei minda, eksole, ning pole midagi, mis harmooniale laastavamalt mõjuks, kui keset lahingut teada saada, et tema lemmiksõber on Ross, mitte Joey!

Üksikisikvaates VR-kaklusmäng

Okei, kuulake mind ära! Aastal 1995 otsustas Nintendo turule lasta tõenäoliselt kompanii ühe kõige suurema käkerdise, nimega Virtual Boy. Tegemist oli seadeldisega, mis käis mängija silmade ette ning mille sisse vaadates oli nähtaval kaks punast ekraani. Mõnes mõttes oli tegu omamoodi VR-seadeldisega, kuigi tänapäeva prillidest oli asi kaugel.

Üks mängudest Virtual Boy peal kandis nime Teleroboxer ning tegemist oli üksikisikuvaates poksimänguga, kus omavahel võtsid mõõtu robotid. Kas te näete, kuhu ma oma jutuga sihin? VR on hetkel täiesti adekvaatne, „Pacific Rim“ suudaks suurepäraselt Teleroboxeri saapaid täita ja siis veel natuke, ning kuna igal seadmel on liikumistundlike pultide näol olemas ka variant käte kasutamiseks, oleks Kaijudega kaklemine igati lõbus tegevus.

Ja mis kõige parem – see ei oleks punane!

Puslemäng

Mobiiltelefon ei ole halb platvorm, sellelt võib leida ka häid mänge. Kahjuks on aga ood nii, et kui mõni harvem juhus välja arvata, siis igasugused 3D märulid võib juba eos heaga korstnasse kirjutada. Seetõttu tuleks vaadata žanri poole, mis on lõbus, kaasahaarav ning lihtne – nagu näiteks puslemängud. Eriti hoomatav oleks see siis, kui liisk langeks klassikalise „sobita kolm“ mängulaadile, kus ekraanil olevatest kujutistest tuleb moodustada 3 või enama ahel, et need siis kaduma panna. Samal ajal võiks taustal käia madin Jaegeri ja Kaiju vahel ning vastavalt kujutiste aheldamisele kujuneb välja ka kakluse võitja!

Misasja? Nad juba mõtlesid selle peale? Pacific Rim: Breach Wars on juba praegu mobiili peal saadaval? Mu sõnad olid prohvetlikud? … On vist aeg lotopiletit ostma minna! Aga enne veel – kinopilet!

Tutvu filmiga levitaja Vaata Filmi kodulehel.