fbpx

Käesoleval nädalavahetusel toimub esimene MängudeÖÖ GameJam. Lisaks 48 tunni jooksul aset leidvale mänguarendusvõistlusele toimub avalike loengute programm, millest osavõtmine on kõigile tasuta!

31. märts

31. märtsil kell 14:00 avab loengutepäeva Ahto Ahas, kes töötab UX spetsialistina Eesti esimeses kasutajakogemusele orienteeritud ettevõttes Trinidad Wiseman. Tema ettekanne kannab pealkirja  „Millal luua stiilselt halb kasutajamugavus?“

Kell 15:00 jätkab ettekandega Maria Vous teemal „Kiirkursus turundusse: kuidas ja kellele?“ Maria on Eesti ühe kiiremini kasvava tootearendusettevõtte Mooncascade turundus- ja kommunikatsioonijuht.

Kell 16:00 teevad Indrek Simm ja Meelis Meri ettekande narratiivi loomisest ja kuidas seda saab muusikag tarbija jaoks huvitavamaks luua. Indrek Simm on telesuunitlusega AV projektide, saadete ning visuaallahenduste režissöör, lavastaja, produtsent ja autor. Oma projektide juures on ta nii kunstiline teostaja kui sisuline juhendaja. Olgu tegemist seriaali, teaduspõhise õppefilmi või muusikaga – püüab ta kursis olla ja ohjata kogu loomeprotsessi alates ähmaste mõtete seast teostusse mineva idee leidmisest kuni lõpptoote levi ja promoga. Sinna vahele jääb nii kirjutamist, joonistamist, filmimist, töö näitlejate ja tehniliste profidega.

Meelis Meri – produtsent, muusik, helilooja, lugude kirjutaja, DJ ja saatejuht tuntud raadiosaatest Tallinn Express – Raadio 2. Tegutsenud viimased 25 aastat aktiivselt klubi, pop ja alternatiivmuusika skeenes. Üks liikmetest rahvusvaheliselt tunnustatud ning mitmete auhindadega pärjatud duost Rulers Of The Deep, põhikoosseisus ansamblis Tiger Milk, produtsent lauljatele Eliis Pärna, Eva K, Ariadne, Jüri Pootsmann, Metsakutsu, Birgit Õigemeel jpt. Telesarja “Lõks” helilooja, mitmete filmide helindaja, reklaamide ning telesaadete muusika autor / post production editaja.

Loengupäeva lõpetab kell 19:00 Kalev Kärpuki  ingliskeelne ettekanne Gamificationi ehk mängustamise teemadel, kus kasutatakse mängulisi elemente mittemängulistes kohtades.

1. aprill

Kell 13:00 alustab päeva Kait Kübar digimaali demoga, kus 1,5 tunni jooksul valmib meie kõigi silme all maal. Selle valmimise kõrvale räägib Kait mida ja kuidas ta teeb ning samuti on kõigil võimalik küsida, mida ja kuidas ta teeb! Kait Kübar on aidanud meieni tuua sellised videomängud nagu Killzone: Shadow Fall ja Horizon Zero Dawn.

Kell 15:00 selgitab Toomas Seppel, kuidas toimub muusika litsentseerimine (sync) audiovisuaalmeedias. Milliseid litsentsimudeleid kasutakse ning millal muutub litsentseerimine keeruliseks või võimatuks. Samuti tuleb juttu muusikatööstusest (autorite ühingud, plaadifirmad, kirjastajad, muusikakataloogid jms). Toomas nõustab muusika- ja filmivaldkonda ning start-up ettevõtteid intellektuaalse omandi, litsentseerimise, e-kaubanduse ning isikuandmete töötlemise (GDPR, e-privaatsuse määrus) teemadel.

Õhtu lõpetab kell 18:00 valminud mängude esitlus.