fbpx

„Yo neiud, kas te teate, mis on mu lemmikasi naiste juures?“ küsib Richard La Ruina, professionaalne daamide mahamurdja. „Mu riist!“ hõikab ta võidukalt.

Kohtinguskeene on armutu sõjatanner, millelt on küll võimalik eluga pääseda, ent medaleid riputatakse kaela vaid neile, kes on enda oskused oma ala professionaalide valvsa pilgu all laitmatuks teritanud. Õnneks on olemas mehed, nagu eelnimetatud La Ruina, kes oma igapäevaleiba sellega teenivad, et õpetavad endast pisut kehvemate suhtlemisoskustega sookaaslastele, kuidas naistele läheneda, nendega rääkida, ning – nagu igal tordil ilutsevaks kirsiks kohane – neid vahekorra eesmärgil enda magamistuppa meelitada. Või nagu öeldakse bisnisis: „Et ots märjaks saada, räh!“

Taolised suhtlemisnõustajad on mind alati hämmastanud. Raske on uskuda, et kahe inimese omavahelist suhtlust on võimalik niivõrd banaalselt pulkadeks lahti võtta. Ja ometigi eksisteerivad mehepojad, kes valgele tahvlile jooni tõmbavad ja teistele näitavad, kuidas ikka kõige paremini selle südamesse pugenud sekretärineiu püksikutesse pääseda. Samal ajal jälgivad neid veelgi suuremad hulgad saalitäied inimesi, kes vaikselt nohisedes kuuldud sõnad enda vihikutesse ümber kritseldavad.

https://www.youtube.com/watch?v=N0QtcAU1Qa8

Ausalt öeldes kõlab see kõik aga jõle tüütuna! Paadunud introverdi ja nohikuna tahaksin ühendada kasuliku meeldivaga ja õppida toda lantimist läbi meediumi, mida armastan enim – videomängud. Õnneks on minu palvetele vastatud ning Richard on otsustanud enda tarkused interaktiivse meelelahutusena massidesse tuua, seda valikupõhise FMV-mängu Super Seducer näol. Kogu teose ülesehitus on ääretult lihtne. Richard kehastab erinevates situatsioonides iseennast ning mängija eesmärgiks on tema vaatevälja sattunud nõrgema soo esindaja õigete valikute valimisega (avalõigus leiduv situatsioon on üks n-ö valedest valikutest) ära võrgutada.

Mängitavus (kui seda saab üldse selleks lugeda) on pinnapealne ja lihtsakoeline. Richard seab üles situatsiooni, mängija valib ühe temale pakutavast variandist ning stseen kulgeb vastavalt sellele edasi. Valikuid on kolme erinevat sorti: õige, vale ning enam-vähem aktsepteeritav. Kuna tegemist on aga mänguga, mille eesmärk on õpetada meesrahvale võrgutamise iidset kunsti, kommenteerib Richard igat mängija otsust. Näiteks mainib ta, et enese katsumine on igati okei tegevus… kui seda teha privaatselt enda kodus ning mitte tänaval võõraste naistega vesteldes. Jäägem siiski kultuurseks!

Vale valiku puhul istub mees üksinda enda magamistoas ning vangutab pead. Õige otsuse puhul lebavad tema kõrval voodis aga kaks poolpaljast neidu, kes kuulavad vaikselt, kuidas La Ruina naissooga suhtlemise mehaaniliseks ja kliiniliseks muudab. Riskantsemate, nende n-ö aktsepteerivate valikute puhul on stseen sama, ent neiud on end riidesse pannud. Õppetund on seega lihtne – riske võib võtta, aga sellisel juhul jääb huviobjektiks olnud naise seelik talle selga ning mehe magamistoa põrand nukralt tühjaks.

Näitlemine on kohutav. Ilmselgelt on Richie jaoks oluline sõnum, mitte viis, kuidas seda edastada, millest tulenevalt koosneb teose trupp pühapäevanäitlejatest ning (teoreetiliselt) Richardi sõpradest-tuttavatest. Lisaks jääb mulje, et suur osa stsenaariumist on improviseeritud, mis tähendab seda, et paljud klipid kestavad tunduvalt kauem, kui nad võiksid, ning nende potentsiaalne „nii halb, et on hea“ aspekt läheb sellega kaotsi. Kui on soov näha, kuidas mehe ja naise omavaheline vestlus õnnelikult lõppeb ning seda tunduvalt paremate näitlejate soorituses, soovitan pilgu peale visata mistahes pornofilmile.

Super Seducer on juba eos igatpidi halb produkt, ent sellele heidab lisaks varju asjaolu, et La Ruina peenis enesehinnang on niivõrd tilluke, et mees läks ühele halvale videoarvustusele kallale ning lasi selle maha võtta. Samuti pidi teos algselt PlayStation 4 peal ilmuma, ent Sony otsustas sellele käe ette panna. Need on faktid.

Kunagi kasutas EA enda õudusmängu Dead Space 2 reklaamimiseks kampaaniat, mille tunnusfraasiks oli: „Su emale see ei meeldiks“. Kindlasti saaks Super Seducer samuti toda võtet edukalt kasutada. Alternatiivina on võimalik asendada sõna „ema“ fraasiga „Virgina Woolfi facebooki grupile“ ning see oleks igati õigustatud.

Sest mäng on rämps.