fbpx

Arvutimängurite soovid on täitumas – graafikakaartide hinnad peaksid lähikuude jooksul kukkuma!

Ja antud seade on selle põhjuseks!

Taiwanist pärit Nvidia ja AMD kaardipartnerid Gigabyte, MSI ja teised leiavad, et videokaartide nõudlus aprillis kukub umbes 40% võrra. Selle põhjuseks nimetatakse suures osas Bitmaini poolt loodud Ethereumi ASIC (ingl k – application-specific integrated circuitm, ehk spetsiaalselt kaevandamiseks loodud seade, mille krüptovaluuta töötlemisefektiivsus on mitmekordselt parem videokaartide omast).

Krüptovaluuta alustas oma populaarsuse tõusu eelmise aasta mais Ethereumi hinna mitmekordistumisega ning jõudis tipuni aasta lõpuks, mil Bitcoini hind kerkis $20 000 kanti. Detsembris sai mõneks hetkeks vabalt hingata ning videokaarte osta, kuid jaanuarist hindade hullus jätkus.

Bitmaini uus Antiminer S9, mis on mõeldud spetsiifiliselt Ethereumi kaevandamiseks.

Kuu-kaks tagasi avalikustatud Ethereumi ASIC-ud andsid entusiastidele teada, et lähikuudel laseb krüptovaluuta videokaartide turu vabaks, ja nüüd see lõppude lõpuks ka juhtus.

Millal antud hinnamuutuste tuuled Eestisse jõuavad… kahjuks teada ei ole, aga loodetavasti maikuu keskpaigal näeme meiegi nii AMD Radeon kui ka Nvidia videokaartide hindade langust ja stabiliseerumist.

Allikas: DigiTimes