fbpx

Kus? Mis? Mida?

Iga videomängu puhul –olgu ta siis hea või halb – on kõige olulisem platvorm, millel seda mängida saab, ning aeg, millal seda mängida saab. Battlefield V puhul on nende küsimuste vastusteks Xbox One, PlayStation 4 ja PC ning varajase ligipääsu omajad saavad tormata lahinguväljale 11. oktoobril, Delux Editioni omanikud 16. oktoobril ja üle jäänud tavaversiooni omajad 19. oktoobril.

Lahinguväljad viivad Teise maailmasõtta

2016. aastal ilmunud Battlefield 1 täitis paljude mängurite unistused, hüljates üksikisikuvaates tulistamismängude žanrit domineerima hakanud tulevikunägemused ja asendades need Esimese ilmasõja kaevikute, tankide, pipragaasi ja pistodadega. Battlefield V jätkab sarnast teed, kuid viib mängijad hoopistükkis Teise maailmasõtta, mida pole suured tulistamismängud pikka ikka aega julgenud külastada (kas ma siinjuures pidin arvestama Call of Duty: WWII mänguga?).

Üksikmängulugu!

Battlefield V ei loobu üksikmänguloost, vaid võtab eelmise osa kiita saanud valemi ning täiustab seda. EA ei jaganud eriti detaile, aga lubas, et War Stories mängulaadi ehk sõjalugude raames viib teos meid tõestisündinud olukordadest inspireeritud hetkedesse, mis ei tohiks meid emotsionaalselt külmaks jätta. Kui just treilerist nähtud lumine Norra välja arvata, see jätab lisaks emotsionaalsele ka füüsiliselt külma tunde sisse!

Tegelane soovitud soo järgi

Ole sa mees või naine, oma virtuaalse tulevase sõjaveterani saabluua oma näo ja soo järgi. Jätame siinkohal vaidlused kõrvale, kas naiste osalemine Teises maailmasõjas on ajalugu arvestades korrektne või ei proovigi Battlefield olla sõjasimulaator – mina tahan küll naisena mängida!

Hooajapääse

DICE hülgab harjumuspärase hooajapääsme ning asendab selle peatükkidega, mis peaks arendajate sõnul hoidma mängijaid kauem lahinguväljadel ning pakkuma muutuvat kogemust. See tähendab, et iga peatükk toob kaasa uusi kaarte, mängulaade, koostöömissioone ning auhindu. Seda kõike tasuta!

Kus on battle royale?

Uute tutvustatud mängulaadide kõrval ei näe me (jumalale tänu) battle royale’i. Küll aga ütles mängu produtsent Andreas Morrel, et antud žanr sobiks mänguga suurepäraselt. Lõpuks saab ju olla vaid üks!

Kas Sa seda treilerit juba nägid?